24/10/13 KRC Genk 1-1 SK Rapid Wien

KRC GenkSK Rapid Wien24/10/13
KRC Genk 1-1 SK Rapid Wien
Cristal Arena
14.142 toeschouwers
UEFA Europa League

Na het horen van de loting voor de groepsfase van de Europa League kwam er bij ons een grote glimlach op het gezicht. De loting koppelde KRC Genk, dat voor ons redelijk goed aan te reizen is, aan de club die misschien wel één van de trouwste en meest fanatieke aanhang van Europa heeft. We hebben het natuurlijk over SK Rapid Wien.

Al snel kwamen wij erachter dat wij met de trein na de wedstrijd niet meer thuis zouden komen. Een auto was eigenlijk ook geen optie aangezien wij natuurlijk niet vies zijn van een biertje drinken. Al helemaal niet als het centrum van Genk (en Hasselt) bezaaid is met bierdrinkende Oostenrijkers.
Dus regelen we een hotelletje in de buurt en stappen ’s morgens vroeg vol goeie moed in de trein.

Rond het middaguur arriveren wij in Genk, waar wij merken dat deze dag een geweldige gaat worden. Zo hier en daar zien wij de eerste Rapid supporters hun blikjes bier opentrekken en de zon schijnt overvloedig voor de tijd van het jaar. Dat biertje leek ons ook wel lekker en zo geschiedde het dat ook wij op het plein voor het Genkse stadhuis aan het bier zaten.
Het aantal Rapid-supporters in het centrum viel ons in de loop van de dag eigenlijk een beetje tegen. Later kwam ons ten oren dat zij zich vooral in Hasselt bevonden.

Aangezien de wedstrijd om zeven uur al begon, verlieten wij om half vijf het centrum. Niet omdat wij altijd de eersten willen zijn in het stadion, het lag vooral aan het dramatisch gepositioneerde Cristal Arena, dat echt een heel eind uit de stad ligt.

Van de versterkingsbussen die schijnbaar werden ingezet begrepen wij niet veel, tot een steward ons vertelde waar wij moesten wachten op een bus. Of deze aardige meneer ons aanzag voor Oostenrijkers weten we niet, maar het overkwam ons dat wij in een bus met uitsupporters terecht kwamen. Zo kwamen wij aan in het uitvak van het stadion. Met hangen en wurgen wisten wij het uitvak te verlaten op zoek naar een kaartje. Deze konden we, zoals het hoort, gewoon aan het stadion kopen.

Als kleine jongens droomden wij al weg bij de sfeerfilmpjes van Rapid en dus zongen wij ook uit volle borst mee.  Na een klein kwartier kwam een meneertje naar ons toe die ons verzocht wat rustiger aan te doen met het supporteren. Maar toen kwam de magische zin: “Zijn stiefbroer speelt bij Rapid.” Juist. Zonder verder te vragen nam de steward dit aan en zei dat hij zou kijken wat hij voor ons kon doen.
Vijf minuten later werden wij opgehaald en mochten we plaatsnemen in het uitvak. Zo makkelijk gaat dat dus in België.

Maargoed, nu even over de wedstrijd. Die was eigenlijk niet zo hoogstaand. Het eerste kwartier had Rapid lichtelijk de overhand, zonder echt potten te breken. Vervolgens miste wij het eerste doelpunt van de wedstrijd toen wij onderweg waren naar het uitvak. Met een 1-0 voorsprong gingen de spelers van Genk richting de kleedkamer.

De tweede helft  vertoond eigenlijk hetzelfde spelbeeld, Genk lijkt de score uit te kunnen gaan bouwen maar faalt hier redelijk in. Beide supportersscharen geven alles en dit levert daardoor een goede ambiance in de Cristal Arena.

Vlak voor tijd scoort Rapid de gelijkmaker, tot grote vreugde van ons. De Weense ploeg kwam beter in de wedstrijd en Racing was moegestreden. In de laatste minuten wordt er niet meer gescoord en zo eindigt deze pot in de groepsfase van de Europa League in 1-1.
Voor Genk is dit het eerste puntenverlies, Rapid schiet met dit punt eigenlijk vrij weinig op en staat nog steeds laatste.

Sfeervideo

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.