29/10/13 AFC Ajax 4-1 ASWH

29/10AjaxASWH/12
AFC Ajax 4-1 ASWH
Amsterdam ArenA
17.861 toeschouwers
KNVB Beker

“Je mag ze niet onderschatten.” “Het zijn bijna allemaal oud-profs.” “We moeten 100% geconcentreerd zijn anders kunnen ze meekomen.” “Er zit veel voetbalgogme in de ploeg.” “Ze kunnen het ons erg lastig maken.”

Dit waren de woorden van Frank de Boer voorafgaand aan de laatste wedstrijd van Ajax. Dat de tegenstander ASWH heet verwacht je niet na het lezen van deze voorbeschouwing. Van de bekende (en gehate) Amsterdamse bluf is na de afgelopen wedstrijden niet veel over. De laatste twee competitiewedstrijden van de Amsterdammers leverde slechts twee puntjes over. (FC Twente-uit en RKC-thuis) Vooral die laatste deed pijn in de wit-rood-witte harten. Tussendoor werd ook nog redelijk kansloos verloren van de Schotse houthakkersploeg Celtic. Een goed resultaat tegen ASWH is dus noodzakelijk en ook zeer welkom.
Maar, zo merkte Mels van Driel goed op in een interview met (fuck) FOX, ASWH draait ook alles behalve geweldig. In Rijsoord werd met veel pijn en moeite in de slotfase een overwinning geboekt tegen de tot tien man gereduceerde eersteklasser. Een week later kwam de Ambachtse formatie niet verder dan een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen (met alle respect, want ze zijn cult) Achilles Veen. Van de stijgende lijn waarvan sprake zou moeten zijn na de afgelopen twee seizoenen is voorlopig weinig merkbaar. Een teleurstellende 5e plek is het resultaat. Vier plekken te laag voor de ambitie van de ambitieuze Ambachters.

De bekerkraker tegen Ajax leefde enorm in Ambacht. Maar liefst 15 bussen vertrokken in de richting van de Arena, wat zorgde voor een vol uitvak. In Amsterdam leefde de wedstrijd (logischerwijs) een stuk minder. 410 zou niet aanwezig zijn vandaag, wat natuurlijk jammer is voor de sfeer en enkel de onderste ring van de Noord-tribune zat echt vol.

Ajax was vanaf het eerste moment de bovenliggende ploeg, wat ze natuurlijk aan haar stand verplicht was. Via Fischer komen ze ook op voorsprong na twintig minuten spelen. Lang kunnen de Godenzonen niet genieten van hun voorsprong. Nog geen tien minuten later schrijft Michael van Dommelen geschiedenis door de 1-1 op prachtige wijze tegen de touwen te schieten na defensief gepruts van Stefano Denswil. Dit werd natuurlijk uitgebreid gevierd door spelers en fans. Van Dommelen trok een jodenneus naar de F-side en in het uitvak ging een rookbom af in de kleur die ze nog wel kennen in Amsterdam.
Door de goal werd MvD de eerste amateurvoetballer ooit die tegen Ajax scoort in de Arena. De laatste tegengoal die Ajax incasseerde in een thuiswedstrijd tegen een amateur was ruim vierenvijftig jaar geleden, 2-1 tegen Watergraafsmeer, in Stadion De Meer.

Het spelbeeld veranderde niet veel. Ajax bleef aanvallen en enkele grote kansen werden gemist. In de laatste minuten voor rust gaf ASWH de wedstrijd weg. Binnen drie minuten scoren Danny Hoessen en Siem de Jong en lijkt de wedstrijd gespeeld. Toch mag ASWH bijzonder tevreden naar de kleedkamers.

In de tweede helft was de eerste kans weer voor ASWH, maar Van Dommelen kon slechts een rolletje produceren wat de debuterende keeper Van der Hart niet in verlegenheid bracht. ASWH kon best leuk meevoetballen met de kampioen van Nederland, dat niet echt grote kansen meer wist te creëren. De Amsterdammers weten nog wel een keertje te scoren via Sigthórsson.
Echt kansen op de 4-2 kreeg ASWH niet meer maar de Ambachters mogen met opgeheven hoofd het veld verlaten.

Aanstaande zaterdag staat de topper tegen koploper Hoek, in het gelijknamige dorp, op het programma. Met eenzelfde inzet als dinsdag moet een goed resultaat daar zeker mogelijk zijn.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.