02/11/13 VV IJsselmeervogels 0-2 SV Spakenburg

02/1VV IJsselmeervogelsSV Spakenburg logo1/13
VV IJsselmeervogels 0-2 SV Spakenburg
Sportpark De Westmaat
8.000 toeschouwers
Topklasse Zaterdag

In Liverpool is het de lokale FC tegen Everton, in Milan AC tegen Inter, in Manchester United tegen City en in München Bayern tegen 1860. De derby rood tegen blauw. In Spakenburg is dat natuurlijk IJsselmeervogels tegen SV Spakenburg. Dé amateurderby van Nederland, die van ver buiten Bunschoten-Spakenburg en zelfs ver buiten Nederland bezoekers trekt.

Jarenlang waren de beide Spakenburgse verenigingen grootmachten in het Nederlandse amateurvoetbal. Altijd speelde ze mee om de titel, tot vorig jaar. Beide ploegen beleefden een dramatisch seizoen. De rooien eindigde net boven de degradatiestreep en de blauwen er net onder. Dit ondanks een mooie overwinning op de latere kampioen, vv Katwijk. In de play-offs won Spakenburg uiteindelijk de finale van ACV Assen, wat ASWH over twee wedstrijden had verslagen.

Desondanks presteert de blauwe formatie dit seizoen weer niet goed. De start was dramatisch, met drie nederlagen. Na het ontslag van de trainer Johan de Kock nam Jochem Twisker de honeures over en sinds dien is er niet meer verloren. Toch bungelt de ploeg nog ergens onderin, vier keer gelijk en twee keer winst in de laatste zes is nog verre van de optimale score.

De Vogels presteren daarentegen prima. Met een tweede plaats achter de Kozakken Boys melden ze zich weer op de plek waar ze thuishoren, de top. Spakenburg zal de oversteek van de blauwe naar de rode zijde van de Westmaat dus als underdog gemaakt hebben.

Op het veld was er vrij weinig van te zien. Na een vermakelijke sketch met een rode Gargamel op jacht naar blauwe Smurfen begon de wedstrijd ontzettend tam. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht en creëerden nauwelijks kansen. In de tweede helft was alles anders. De bal lag er al heel snel in. Kees Tol schoot raak voor de blauwen en zorgde toch wel voor een lichte verassing.

In het vervolg van de wedstrijd hing de 0-2 meer in de lucht van de 1-1. De 0-2 viel uiteindelijk in de slotfase. Bij een corner van IJsselmeervogels ging keeper Zonneveld mee naar voren. De bal werd weg gekopt en vanaf een paar meter over de middenlijn was het weer Kees Tol die de eindstand op 0-2 bepaalde. Wat toch wel voor een verassing zorgde in Spakenburg en ver daar buiten.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.