06/11/13 AFC Ajax 1-0 Celtic FC

06AjaxCeltic FC/11/13
AFC Ajax 1-0 Celtic FC
Amsterdam ArenA
51.908 toeschouwers
UEFA Champions League

“Alles of niets” was het devies voor Ajax deze avond. Na het verlies op Celtic Park konden de Amsterdammers met niks minder dan drie punten tevreden zijn. Zonder een overwinning zou een eventuele overwintering in de Champions, dan wel Europa League een bijna onmogelijke opgave worden met wedstrijden tegen AC Milan en FC Barcelona nog voor de boeg.

De wedstrijd tussen de twee zwakkere broeders in deze poule kon desalniettemin op grote belangstelling rekenen. De ArenA was compleet uitverkocht en de stad word al sinds dinsdag overspoelt met dronken Schotten. Het liep weer op enkele plekken flink uit de hand, maar dit draagt allemaal bij aan het Europacup gevoel dat in de stad hing. De hele stad ademde voetbal. Dat we, om dat mee te kunnen maken, in Nederland alleen in Amsterdam te recht kunnen de laatste jaren is natuurlijk bijzonder pijnlijk.

Begin van de middag arriveren we in Amsterdam en mengen ons tussen de dronken Schotten die zich tegoed doen aan alles wat de Amsterdamse Coffeeshops te bieden hebben en zich vergapen aan de meisjes van plezier in The Red Light District.
Rond een uur of 7 stapten we op Amsterdam CS in de trein naar de ArenA, Deze was afgeladen met Schotten en een groepje Feyenoorders die ook in de trein naar Rotterdam zaten. Samen zongen ze afwisselend Celtic en Feyenoord songs en de Ajacieden in de trein konden hier maar mondjesmaat tegen op.

Hoe anders was het in de Arena. We namen plaats op VAK410 en vanaf een kwartiertje voor de aftrap draaide de ultras al lekker warm. De gehele wedstrijd zijn ze vocaal de baas in Amsterdam, waar het overvolle uitvak geen enkele keer word gehoord.

Voor de wedstrijd worden we nog welkom geheten door de stadionspeaker, die aankondigt dat we vandaag een wedstrijd op het hoogste niveau zullen zien. “Het beste van het beste wat Europa ons te bieden heeft.” De realiteit is dat het niveau gewoon verschrikkelijk laag lag. Ajax kon tegen dit Celtic, misschien wel de zwakste ploeg in de Champions League, geen potten breken. We gaan dan ook rusten met een brilstand.

Het hoogtepunt van de avond volgt in de 51 minuut. Een schitterende aanval van Ajax word door Schöne afgerond. Het zou het enige doelpunt zijn deze avond. Beide ploegen zijn niet bij machten nog iets te creëren. Spannend blijft het hierdoor, tot aan het fluitsignaal, wel.

Na de wedstrijd duiken wij de stad weer in. Vermaken ons nog wat op de Wallen en trekken vervolgens naar ons hotel. Het was weer een mooie Europacup-day.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.