09/11/13 SV Deltasport 1-3 VV Zwaluwen

09/1SV DeltasportVV Zwaluwen1/13
SV Deltasport 1-3 VV Zwaluwen
Sportpark Broekpolder
± 600 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

Met de degradatie van Alexandria’66 verloor Rotterdam zijn enige stadsderby in de Hoofdklasse. Met de promotie van SV Deltasport kwam daarvoor in Vlaardingen een nieuwe stadsderby terug. Beide ploegen stonden in het recente verleden enkel tegenover elkaar in de het kampioenschap van Vlaardingen.

Ook voor ASWH stond er weer een belangrijke pot op het programma. RVVH-thuis was de zoveelste test voor de ploeg van Langerak en weer zakte de ploeg hopeloos. Het elftal hangt als los zand aan elkaar en na een 1-0 voorsprong, slaagt de ploeg erin om alsnog met 1-2 het schip in te gaan. Een beschamende negende plaats is het resultaat in het jaar waarin het moest gebeuren. Wij lieten deze wedstrijd links liggen, aangezien we deze ploegen al twee keer eerder tegen elkaar hadden gezien. (uit en thuis) Wij stapten vrolijk in de metro, op naar Vlaardingen.

Voorafgaand aan het duel waren de verhoudingen meer dan duidelijk. VV Zwaluwen stond (toen nog) op de tweede plaats, vlak achter de winnaar van de eerste periode, HSV Hoek. SV Deltasport heeft met slechts zes puntjes nog niet kunnen imponeren en verkeerd in rechtstreeks degradatiegevaar.

Op het veld was er eigenlijk vrij weinig van te merken. Onder leiding van de goed fluitende Roelof Luinge begon Deltasport fris en energiek aan de wedstrijd. Het gebrek aan kwaliteit werd gecompenseerd met een gezonde dosis energie en strijdlust. Zwaluwen was voetballend de betere ploeg, maar moest vooral doelman Nick Sanders bedanken dat het met 0-1 kon gaan rusten. Via Marlon Oranje waren de bezoekers namelijk op voorsprong gekomen na ongeveer 20 minuten spelen.

In de tweede helft ontwikkelde deze wedstrijd zich tot een aantrekkelijke derby, waarin Deltasport niet de mindere was. Luinge liet veel toe wat de wedstrijd absoluut ten goede kwam. Uiteindelijk weet Zwaluwen de marge te verdubbelen uit een corner. Deltasport gaat vol op de lange bal spelen en weet in de 86e minuut de aansluitingstreffer te maken. Het gaat alles of niets spelen en krijgt uiteindelijk de deksel op de neus. In de laatste minuut valt de 1-3 en daarmee de beslissing.

Na de wedstrijd trokken wij de rivier over naar Brabant. Shout-out naar Moombahteam voor een prima avondje voetjes van de vloer. We crashten bij twee lokale blondines en trokken de volgende morgen terug naar Rotterdam, voor een nieuwe pot voetbal.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.