10/11/13 Feyenoord 2-2 AZ

10/1FeyenoordAZ1/13
Feyenoord 2-2 AZ
Feijenoord Stadion
46.000 toeschouwers
Eredivisie

Met een brakke kop van de avond ervoor stapte we rond een uur of 12 uit bed ergens in een door god verlaten boeren dorp. We hadden ons prima vermaakt maar het was tijd om terug te keren naar ons mooi Rotterdam. Niet voor niets, Feyenoord zou om 16:30 (is kut maar kwam dit keer wel goed uit) de strijd aanbinden met koploper AZ.

Nadat er voor ons een prima ontbijtje was gemaakt stapten we in een bus die ons onder andere via Stampersgat en Oud-Gastel, bij station Roosendaal bracht. Daar stapten we in de trein, op naar de Kuip. Rond een uurtje of drie spoelen we de lichtte hoofdpijn definitief weg met wat biertjes op Varkenoord om vervolgens de stoeltjes in de Kuip maar eens op te zoeken.

Twee weken geleden verloor Feyenoord met 1-2 van Heracles in eigen huis. Dit werd de week erop redelijk herstelt met een prima 0-2 in Leeuwarden. Een nieuwe nederlaag kan Feyenoord zich eigenlijk niet veroorloven. In een competitie waar iedereen kampioen lijkt te kunnen worden, moet de formatie van Ronald Koeman vol voor zijn kansen gaan.

Dat lijkt het Legioen ook te hebben begrepen want de Kuip kolkt vanaf de eerste minuut. De opkomst werd begeleid met rook en fakkels op diverse vakken en FRL liet een prachtig doek zakken over Vak S waar de diverse supportersgroepen van Feyenoord op werden vertegenwoordigd.

De elf op het veld lijken het ook mee hebben te gekregen want ze vliegen er vanaf minuut één vol in. Feyenoord is beter en creëert kansen maar deze worden weer niet afgemaakt. Na ruim een kwartier krijgt Feyenoord de deksel vol op de neus. Een vlijmscherpe counter word afgerond door Jöhannsson. Het manco van Feyenoord wordt pijnlijk duidelijk; Feyenoord: 300 kansen, 0 goals, AZ: 1 kans, 1 goal.

Feyenoord blijft echter de baas op het veld, maar moet toch met een onterechte achterstand de kleedkamers opzoeken.
Na rust lijkt de scherpte er opeens wel te zijn bij Feyenoord. Binnen drie minuten wordt de 0-1 achterstand via Te Vrede en (jawel) Immers omgebogen in een voorsprong. Nu afstand nemen lijkt iedereen te schreeuwen op de tribunes, maar daar hebben ze op het veld geen zin in. Van het prima spel, al de gehele wedstrijd, is opeens niks meer over. Feyenoord loopt achteruit en laat AZ opeens het spel maken. Na zes minuten is het dan ook alweer afgelopen met de voorsprong. Janmaat verdedigt knullig tegenover Roy Beerens en deze gaat, logischerwijs, naar de grond. De strafschop wordt benut door wederom Jöhannsson.

AZ lijkt het dan wel welletjes te vinden. Het gaat tijdrekken en laat Feyenoord weer het spel maken. AZ wil niet meer en Feyenoord kan niet meer. Zo eindigt de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Teleurstelling over het resultaat, tevredenheid over het spel en onbegrip over de slappe instelling na de voorsprong overheersen na afloop bij het Feyenoord-publiek. Over twee weken (fuck interlandvoetbal) uit naar RKC. Deze winnen en je zou zomaar weer eens bovenaan kunnen staan.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.