12/11/13 KFC Uerdingen 05 2-2 Alemannia Aachen

12/Alemannia Aachen11/KFC Uerdingen 0513
KFC Uerdingen 05 2-2 Alemannia Aachen
Grotenburg-Stadion
3.054 toeschouwers
Regionalliga West


Als groundhopper ben je uiteraard niet alleen op het weekend aangewezen. Al op maandag gaat het weer kriebelen omdat we zin hebben in de volgende hop die ons te wachten staat. KFC Uerdingen stond al een tijdje op onze verlanglijst, maar helaas kwam dit er nooit van wegens afgelaste wedstrijden en verplaatsingen.

Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zo ver. Eerst stond deze wedstrijd ingepland op zondag, maar wegens een live tv-uitzending werd deze verplaatst naar een kille dinsdagavond. Dus wij gaan meteen door vanaf werk en begeven ons richting Duitsland. In de auto ditmaal, dat wel, maar dat kan de pret niet drukken.

Wegens files onderweg begonnen wij te vrezen dat wij voor de tweede keer in onze carrière te laat zouden arriveren bij een wedstrijd. De eerste keer dat dit gebeurde was bij ACV Assen, maar die wedstrijd hebben wij uit onze gedachten verbannen.
Gelukkig arriveren wij een klein kwartiertje voor de wedstrijd bij dit prachtige stadion, met nog prachtigere masten. Parkeren kon dichtbij, ondanks dat er een ruime 3000 man zich naar deze wedstrijd had begeven.

Na wat onduidelijkheid over een kaartenverkooppunt begeven wij ons snel op tribune R, een heerlijk authentieke sta tribune met aankomst heuvelop. Geen trap, gewoon een lekker oldskool pad. Wij lopen naar boven en staan versteld van dit geweldige stadion. Vele groundhoppers hadden zich al naar het Grotenburg-Stadion Krefeld begeven, nu was het eindelijk onze beurt.

De opkomst was veelbelovend, beide harde kernen gingen er hard tegenaan. Ondanks dat het van tevoren leek dat KFCU een groter aantal mensen op het vak van hun harde kern hadden staan, ging Aachen toch echt harder. Het niveau van de wedstrijd was niet echt om over naar huis te schrijven. KFCU opende redelijk en kwam al snel op voorsprong. Een balletje van buiten de 16 werd niet eens goed in de hoek geschoten, maar bleek onhoudbaar voor de doelman. 1-0 voor KFCU.
Aachen pakt daarna het heft in handen ondersteunt door de harde kern en produceert kans op kans. Echter lukt het zelfs voor open doel niet om de bal het net in te werken. Na een tijdje moet Uerdingen toch capituleren…

In de tweede helft ziet alles er naar uit dat Aachen de wedstrijd zal gaan winnen, tot er uit het niets een fantastische aanval van de club uit Krefeld plaatsvindt. Een voorzet belandt pardoes voor de voeten van Voorjans en die twijfelt geen seconde.  À la Marco Van Basten haalt hij uit en de bal vliegt fantastisch in de hoek. Misschien wel het mooiste doelpunt dat wij tot nu toe hebben gezien, 2-1.

Niet heel veel later mag Aachen met 3 spelers op de doelman van KFCU af en dit levert uiteraard de 2-2 op. Met nog twintig minuten op de klok lijkt Aachen alsnog de overwinning op te eisen, aangezien de thuisploeg nog zwakker speelde als een gemiddelde 3e divisie zaterdagclub in Nederland. Aachen krijgt het gek genoeg niet voor elkaar om voor de derde keer te scoren op deze koude dinsdagavond. Zo eindigt deze zwakke maar leuke pot voetbal in 2-2.

N.b. Er werd pas op het laatste moment besloten naar deze wedstrijd te gaan en in de haast zijn we de camera vergeten. Foto’s zijn hierdoor gemaakt met de telefoon en van slechtere kwaliteit dan jullie van ons gewent zijn.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.