24/11/13 SK Sint-Niklaas 3-2 KFC VW Hamme

24/1KFC VW HammeSK Sint Niklaas1/13
SK Sint-Niklaas 3-2 KFC VW Hamme
Stedelijk Sportcentrum Meesterstraat
± 500 toeschouwers
3de Nationale Klasse A

Op een koude zondagmorgen vertrekken wij met de trein richting België. Deze dag stond vooral in het teken van SK Lokeren – Club Brugge, maar we kwamen tot de conclusie dat Sint-Niklaas ook thuis speelde en dat dit op 8 minuten reizen van Lokeren ligt. Aangezien we 75 minuten speling hadden tussen de wedstrijden door, besloten wij om een Belgische dubbel te doen op deze dag. Niet dat wij zo staan te springen om naar Sint-Niklaas te gaan maar ach, we moeten er toch eens langs.

Onze eerste ontmoeting moet Sint-Niklaas was slechts een stadionbezoekje. Toen werden we er eigenlijk niet zo vrolijk van. We vonden het veel weg hebben van een commercieel zooitje. Ons bezoek van zondag bracht hier weinig verandering in, het maakte het alleen nog maar erger. Voor een sjaal legde we een prijs van 15 euro neer, wat op zich wel een gemiddelde prijs is. Ze verkochten ook vrouwensjaals, waarvoor je een magistraal bedrag van 30 euro neer zou moeten leggen om in het trotse bezit te komen van dit product.
Ook een biertje kostte ons 2,50, dat zou niet moeten mogen bij een club als dit. Maarja, wat moet dat moet, gelukkig kregen we het wel geschonken in glazen. Onze staplaats, wat ons ook al 10 euro kostte ruilden wij in voor de kantine en zagen er één van de meest dramatische potjes voetbal op de mat gelegd worden die wij ooit hebben gezien. In de eerste helft gebeurd er dan ook helemaal niks.

In de rust vreesden wij het ergste voor de prijzen van de cafetaria, hierin werden wij ook meteen in het gelijk gesteld. Weer 10 euro armer voor twee broodjes, maar toch gaan wij de tweede helft met vertrouwen tegemoet.
Deze helft keken wij wel van onze aangewezen staantribune, nu konden wij tenminste lekker schelden zonder dat iemand ons hoorde. Tot onze grote verbazing bleken beide clubs nu opeens wel het net te kunnen vinden. Sint-Niklaas komt al snel op 1-0. Waar de thuisploeg het verzuimt om er nog 1 in te schieten komt Hamme opeens op 1-1, eigenlijk wel zo terecht.

Ondanks dat de uitploeg sterker is en wij wachten op de 1-2, gebeurd zoals zo vaak het tegenovergestelde. Als je je kansen niet afmaakt, doet de tegenpartij het wel. De plaatselijke SK werkt na 65 minuten spelen de 2-1 en niet veel later zelfs de 3-1 tegen de touwen. Zo lijkt de wedstrijd een gedane zaak.
Gelukkig krijgt Hamme nog de 3-2 op het scorebord, na zowaar een hele mooie aanval (ja, het kan dus toch!). Helaas blijft het hierbij en verlaten wij direct na het fluitsignaal het sportpark. We halen onze bezittingen op die wij verstopt hadden voor onderweg, duiken de bus in en gaan linea recta richting Lokeren. In de hoop dat onze tweede wedstrijd van vandaag wel het aanzien waard. Daarnaast zouden wij ook appreciëren als het voetbal van een iets notabeler niveau zou zijn…

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.