21/08/14 Olympique Lyonnais 1-2 FC Astra Giurgiu

Olympique LyonFC Astra Giugiu21/08/14 – 20:30
Olympique Lyonnais 1-2 FC Astra Giurgiu
Stade Gerland
20.001 toeschouwers
UEFA Europa League

Bezoek nummero twee aan Olympique Lyon vandaag. Ons eerste bezoek aan de (voormalig?) Franse topclub beviel prima. Ondanks het slechte voetbal genoten we van de sfeer van de Bad Gones, de ultra’s van Lyon. Helaas zaten wij tijdens die wedstrijd aan de andere kant waar tevens een veel kleiner ultragroepje “sfeer” probeerde te maken. Hierdoor hoorde wij de Bad Gones aan de overkant niet altijd even goed, waar we toch wel de pest in hadden.
Gelukkig hadden we nog tijd voor een herkansing. Het nietszeggende, Roemeense clubje FC Astra kwam namelijk nog langs voor de Europa League voorronde.
Voor tien euro kochten we een kaarten voor Virage Nord en namen plaats vlak naast de Bad Gones. Met een nulletje of vier/vijf vandaag zou de sfeer er prima inzitten zo hadden wij bedacht.

Helaas hadden zowel Olympique Lyon als FC Astra andere plannen. De Fransen kwamen nog wel op voorsprong, maar toen was al te betwijfelen of dat geheel verdiend was. FC Astra verdedigde wel meer dan Lyon, maar deed dit uitstekend en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit. Het aantal keren dat een bal van Astra vlak voorlangs ging en de spits net een teentje te kort kwam lag schrikbarend hoog. In de rust bespraken we het nog met elkaar: “het is een wonder dat Lyon hier voor staat.”

We kregen steeds meer zwak voor dit Roemeense clubje en hun 30 (dat zijn er meer dan Stade Rennais mee had trouwens) meegereisde supporters. Van Lyon zijde leken ze de tegenstander aardig te hebben onderschat want in de tweede helft kwamen de bezoekers geheel verdiend op gelijke hoogte en vervolgens ook op voorsprong. Het voetbal was niet om aan te gluren, maar dat waren we inmiddels wel gewend in Frankrijk.
Het kan aan ons liggen, maar wij vonden het moeilijk te geloven dat de grote Franse club ging verliezen van deze onbekenden uit Oost-Europa. Enkele jaren geleden was het niet de vraag of, maar wanneer Lyonnais kampioen werd. Tegenwoordig verliest de Frans tobclub in één week van Toulouse FC en FC Astra. Het oppermachtige Lyon is niet meer. De titelstrijd gaat in Frankrijk niet meer tussen de traditionele topclubs, maar tussen Monaco en Parijs. Al komt dit natuurlijk in grote mate door het externe geld.

Het Lyon dat wij twee keer hebben mogen zien is in ieder geval alles behalve een topteam. Het speelde tweemaal afwachtend voetbal; één keer ging het goed, één ging het hopeloos verkeerd. Toch konden wij ons niet aan de indruk onttrekken dat dit Lyon alsnog gewoon doorgaat in de Europa. Olympique Lyon dat eruit vliegt tegen FC Astra Giurgiu, dat kan toch niet…?

Dat het wel kan bleek een week later. Lyon won weliswaar in Roemenië, maar de 0-1 zege was niet voldoende. Geen Europees voetbal in Lyon dit jaar.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.