23/08/14 FC Rhône Vallées 1-1 UMS Montelimar

UMS MontelimarFC Rhône Vallées23/08/14 – 20:00
FC Rhône Vallées 1-1 UMS Montélimar
Stade Dupau
± 350 toeschouwers
Championnat Division Honneur

Onze vakantie is halverwege, we hebben er ondertussen 8 wedstrijden opzitten en er nog 7 te gaan. Het debacle (jaja, we spreken de taal) dat Olympique de Lyonnais ons voorschotelde tegen 11 verdwaalde Roemeense boeren was pas een dag geleden. Toch begint het al weer te kriebelen om zo snel mogelijk ons naar de volgende wedstrijd te begeven. Zo gaan wij met een dramatisch WiFi op zoek naar een wedstrijd in de buurt en komen al snel bij het dorpje Le Pouzin uit. De wedstrijd was pas een dag later, maar gelukkig wel een extra potje Frans voetbal.

Zo rijden wij een dag later naar FC Rhône Vallées, dat uitkomt in de Championnat Division Honneur. Sinds 2009 speelt de in 2004 opgerichte club op dit niveau. FC Rhône Vallées 2607, zoals de club voluit heet, is dan ook een club zonder een noemenswaardige historie. 2607 Verwijst naar de arrondissementsnummers van de Drôme (26) en de Ardèche (07). Beide arrondissementen worden gescheiden door, inderdaad: de Rhône.

Bij aankomst houden we onze vaste Pre Match Drinking Session pontificaal voor de ingang van het Stade Dupau. Al snel zien wij mensen met complete kratten bier naar binnen wandelen, een voorbeeld wat wij snel volgen.

Het bleek de eerste wedstrijd te zijn van het seizoen in deze divisie.
Na de opkomst worden de teamfoto’s gemaakt waarna de wedstrijd aanvangt. Het voetbal is niet om aan te gluren en al snel komt de vergelijking met FC Bal Op Het Dak. Wij zouden met ons plaatselijke bierteam beide teams van de mat kunnen tikken, zo voelt het tenminste.

Gelukkig komt er verkoeling in de vorm van perzikbier, een van de beste Franse uitvindingen aller tijden. Deze pot met hotsknotsbegonia voetbal kabbelt wat voort en al snel klinkt het rustsignaal.
In de rust ontdekken we een fanshop, welke helaas alleen complete trainingspakken en mutsen verkoopt. Ideaal voor al die bizar koude winters in het zuiden van Frankrijk.

Na rust veranderd het spelbeeld niet en begint UMS Montelimar zelfs al met tijdrekken. En dan te bedenken dat dit het team was waar wij onze hoop op gevestigd hadden om van die verschrikkelijke 0-0 af te komen. In de 83e minuut is er gelukkig een held aan de zijde van FCRV die de bal snoeihard de kruising in schiet. Zo komen wij af van de brilstand en wij onthalen dit doelpunt dan ook als het winnen van de Champions League.

Montelimar ziet opeens het licht en blijkt toch te kunnen voetballen. In de blessuretijd zwicht de keeper van FCRV voor het offensief van de gasten. Na een rebound of 4 wordt de gelijkmaker tegen de touwen gewerkt. Zo eindigen we met een gelijkspel en rijden we toch nog enigszins voldaan terug naar onze camping.

Morgen bezoeken we Saint-Etienne, waar wij een kijkje gaan nemen en gaan inspecteren of de Magic Fans ook echt zo Magic zijn. Daarna trekken wij door naar Basel, om in Zwitserland nog een paar wedstrijden te aanschouwen. In de laatste 7 dagen van de vakantie mogen wij een eenzelfde aantal wedstrijden zien, geen vervelend vooruitzicht.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.