16/02/14 RWDM Brussels FC 0-0 RWS Bruxelles

16/02RWDMRWS Bruxelles/14 – 15:00
RWDM Brussels FC 0-0 RWS Bruxelles
Edmond Machtensstadion
± 2.500 toeschouwers
Tweede Klasse

Vandaag stond er weer een dubbel in België op het programma. We trekken met een gezonde dosis enthousiasme richting Brussel en trotseerde één van de grootste drama’s die het treinennetwerk in de Benelux kent. Jullie kennen allemaal dat gezeik met die fyra’s wel. Allemaal leuk en aardig, maar wanneer de spoorwegen hierop eens niet hadden bezuinigd dan waren wij niet veroordeeld tot een sprinter van Roosendaal tot aan Brussel…

Om deze hel te overleven hadden wij goed ingeslagen. We drinken er maar een biertje op, waar wij meteen worden aangevallen door een oma die vraagt of wij s’avonds nog wel weten wat wij gedaan hebben. Wij staan haar keurig te woord door te vertellen dat dat allemaal wel mee zal vallen. De doortastendheid van de oma was groot, waardoor deze alcoholhater ons bijna van de alcohol afkreeg, +1 voor de oma.

Verder hadden wij ook nog het schema voor de rest van het seizoen en een toto boekje bij, zodat wij elkaar weer geld af kunnen troggelen. Wij spelen toto tegen elkaar, niet tegen de organisatie, zo is er altijd een winnaar. Het houdt de spanning erin en wij krijgen op een ludieke manier ons vakantiepotje bij elkaar. De keuze voor aankomende zomer is op zuid-Frankrijk gevallen.

Na een aantal scheldpartijen en stops midden in weilanden in België arriveren wij in Brussel. Racing White Daring Molenbeek is de te bezoeken club, we hebben alleen geen idee hoe daar te komen. Uitkomst wordt geboden door 2 agenten ter plaatse, die ons zowaar in de Nederlandse taal te woord kunnen staan. Zo lopen wij linea recta op het stadion van RWDM af.

Deze club heeft toch een redelijke geschiedenis, na een aantal fusies hebben ze in het seizoen 76/77 onder andere Feyenoord uitgeschakeld in de kwartfinale van het UEFA Cup toernooi, waar ze uiteindelijk in de halve finale zouden stranden tegen Athletic de Bilbao.

De wedstrijd proberen wij eigenlijk een beetje omheen te praten, zoveel is er ook niet te vermelden. Na een klein beetje research kwamen wij er al achter dat er pas 6 keer gescoord is na de winterstop bij wedstrijden van RWDM. Maar goed, toch hopen wij op het beste en waren wij twee van de naar schatting 2000 man die deze wedstrijd mochten aanschouwen.

De soort van harde kern ging er op zich wel lekker tegenaan, eigenlijk de hele wedstrijd wel. Van de spelers kunnen we dit helaas niet zeggen. Waar RWDM in de eerste 5 minuten beter is en zelfs een paar kansen krijgt, is het White Star wat daarna domineert zonder echte kansen te creëren. We gapen een eind in de verte en snakken naar de rust. Naar verwachting worden wij na 45 minuten uit ons lijden verlost.

De barman is wel het vermelden waard. Wij vragen in de rust om 2 biertjes, waar de barman verstaat dat wij er 5 willen (Zo onduidelijk praatte we niet, maar wij vergeven de schat). We geven hem twee muntjes, de goede vent zet er 3 neer. Logica heeft de Belg niet, maar wij hebben wel een biertje meer.

De tweede helft is niet om aan te gluren, dus meer woorden maken we er niet meer aan vuil. We krijgen een 0-0 voorgeschoteld, reizen snel door naar RSC Anderlecht in de hoop dit snel te vergeten. De reis gaat tot nu toe voorspoedig…

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.