09/02/14 VV ONA 5-1 SV Gouda

09/02/SV GoudaVV ONA14 – 14:30
VV ONA 5-1 SV Gouda
Sportpark ONA
± 250 toeschouwers
Zondag 3e Klasse B, West 2

Helaas overkomt het ook ons wel eens dat we een weekendje geen voetbal kunnen aanschouwen.
De eerste wedstrijd van ons 3e jaar speelt zich af in Gouda, waar wij langs gaan bij VV ONA, een bekende onder de groundhoppers.

ONA is namelijk één van de vele oud-BVO’s die ons kleine landje rijk is. Het was een kortstondig avontuur, dat moet gezegd worden, maar er is betaald voetbal gespeeld aan de Walvisstraat in Gouda. Op 11 mei 1955 debuteerde de voetbalvereniging Ontspanning Na Arbeid in het betaald voetbal met een uitwedstrijd tegen Blauw-Wit Amsterdam. ONA hield het niet vol in de Eredivisie en degradeerde direct. Het speelde vervolgens vier seizoenen in de eerste divisie, met een 9e plaats in 1960 als beste resultaat. Daarna verdween VV ONA uit het betaald voetbal.

De reis richting Gouda verliep voorspoedig, tot een meter of 100 voor het sportpark, een gans versperde ons de doorgang. De desbetreffende onruststoker veroerde geen vin. (Want ganzen hebben geen vinnen) Na een paar minuten zetten wij de auto in z’n achteruit, en rijden enigszins asociaal via de andere weghelft richting deze voormalig BVO.

Bij aankomst een kwartier voor de aftrap lijkt het sportpark nog angstvallig leeg.
Op de site werd gesproken over een immer beladen derby, al vreesden wij het ergste…
Dit gaf ons de gelegenheid om te gaan zitten waar we willen, twee mogelijkheden werden geboden: Optie 1 is de hoofdtribune met houten bankjes, verder niet heel bijzonder van de binnenkant. Optie 2 is een statribune die aan alle kanten wat mankeerde, ideaal.

Gelukkig mogen wij in de 7e minuut van de wedstrijd al juichen, wanneer een rebound binnen wordt gekopt door Charaffeddine Akoub.
Gouda wordt helemaal overlopen, echt op alle fronten. De individuele klasse ligt bij ONA vele malen hoger, zo lijkt het. De 2-0 valt dan ook al na een kwartier en de wedstrijd lijkt gespeeld.
Maar deze conclusie lijkt te vroeg getrokken want de wedstrijd kantelt volledig. Gouda mist kansen die de gemiddelde schoonmoeder er nog in had geschoten. (die van ons wel in ieder geval).

We krijgen vervolgens een wedstrijd voorgeschoteld waarin beide teams het woord verdedigen niet kennen en om de minuut is er wel een grote kans.
Uiteindelijk valt dan toch de 2-1.
Hierna raakt de wedstrijd nogal in verval. De coach van Gouda denkt hier verandering in aan te kunnen brengen door zijn team goed te coachen: “Voetballen!”, “Scherp blijven” en “Spelen!” waren enkele van de hoogwaardige krachttermen die de beste man eruit gooide. Zal z’n team wat aan gehad hebben…

In de rust drinken we een biertje en pakken we nog een stukje van PEC – Ajax mee, dit mede mogelijk gemaakt door een scheidsrechter die graag 25 minuten rustte.
Daarna zien we achtereenvolgens de 3-1, 4-1 en tenslotte ook nog de 5-1 vallen.
Voor de rest valt er eigenlijk niet zoveel meer te melden.

Volgende week reizen wij weer eens naar België. Tot dan!

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.