Groundhop.org Jaaroverzicht II

Logo groot + sterHet is jullie vast niet ontgaan, met rood omcirkeld stond deze dag in ieders agenda. Groundhop.org bestaat vandaag precies 2 jaar.

We schrijven 29 januari 2012 in de namiddag. In een cafe in ons mooi Rotterdam zitten we na te genieten van de spectaculaire overwinning van Feyenoord op Ajax. 4-2, met drie keer Guidetti. Ook blikken we vooruit op de trip die we 5 dagen later zouden gaan maken. East-London zou aangedaan worden voor de absolute kraker: West Ham United – Millwall. We bedachten dat het leuk zou zijn onze belevenissen ergens te publiceren, in eerste instantie gewoon voor ons zelf, om later eens terug te lezen en zien, maar ook voor eenieder die het interesseerde om mee te kunnen genieten. Binnen de kortste keren trokken we veel bezoekers en afgelopen jaar hebben we ruim 42.000 bezoekers, uit 50 verschillende landen mogen verwelkomen. Een groei van ruim 350% ten opzichte van jaar 1. Iets waar we ontzettend trots op zijn.
Tot zo ver onze zelf-pijperij, tijd voor een beknopt overzicht van dit mooie jaar.

Februari 2013 – 5 wedstrijden – 15 doelpunten
We begonnen ons jaar gelijk met het dieptepunt, hebben we dat maar gehad, niet waar? FC Lieden – EVV Echt was by far de slechtste wedstrijd die we gezien hebben, daarnaast was het ontzettend koud en de ground ook weinig spannend. We pakten deze wedstrijd omdat FC Lienden zich na dat seizoen terug zou trekken uit de Topklasse. Toen dit later bleek dat dit ook niet door ging, kwam deze pot nog steviger op #1 van verschrikkelijkste tripjes ooit te staan.

Gelukkig maakte Borussia Mönchengladbach en Bayer Leverkusen het een week later weer helemaal goed voor ons. In een spectaculaire derby delen de buren uiteindelijk de punten na ieder drie keer gescoord te hebben.

Verder zag we nog Feyenoord winnen van PSV, de derby van Prins Alexander en Club Brugge winnen “op bezoek” bij Cercle.

Maart 2013 – 6 wedstrijden – 16 doelpunten
Spectaculairste wedstrijd deze maand was zonder twijfel de derby Preußen Münster – VFL Osnabrück. In een tot de nok toe gevuld Preußen Stadion wint de thuisploeg uiteindelijk met 3-1. Een echte derby met veel sfeer, haat en nijd, precies zoals het hoort.

Wij combineerde die wedstrijd met Bayer Leverkusen – VFB Stuttgart. Hoogtepunt die wedstrijd was de support van de Cannstatt Ultra’s van VFB. Bayer Leverkussen wint uiteindelijk, onverdiend, met 2-1.

Verder zagen we ASWH winnen van de koploper uit Maassluis, Racing Mechelen verliezen van een elftal Egyptenaren, RVVH en Xerxes een saaie pot op de mat leggen en Sparta Nijkerk winnen van de buren NSC.

April 2013 – 6 wedstrijden – 22 doelpunten
April werd een echte derby maand op Groundhop.org. FC Dordrecht – Sparta Rotterdam, NIVO Sparta – Achilles Veen en de enige Rotterdamse derby in het betaald voetbal, Sparta – Excelsior. Vooral de tweede wedstrijd, waar je in eerste instantie het minste van zou verwachten, verraste ons in positieve zin. Een prachtige voorjaarsdag, waarin we de gedoodverfde degradatiekandidaat zagen uithalen tegen de buren, 5-2 werd het.

CSV Apeldoorn – VVA, ook een wedstrijd waar niks van verwacht werd vooraf, maar waar we ons uitstekend vermaakt hebben. Een leuke wedstrijd was het op het veld, op een zeer fraai gelegen sportpark met een leuke sfeer vanaf de Balkonside.

Twee keer gingen we door de weeks op pad deze maand. Lyra werd op een woensdagavond aangedaan. De pot tegen Sint-Lenaarts was ronduit ruk, maar het stadion was fantastisch. Met nog maar enkele wedstrijden te gaan voordat Lyra dit stadion gaat verlaten is het een must-see voor elke groundhopper die er nog niet geweest is.

Het hoogtepunt deze maand was niet Lyra maar Spakenburg. De, op dat moment, kampioen van de Topklasse ontving de aanstaand kampioen VV Katwijk. Waar Spakenburg er vorig jaar in slaagde om in Katwijk kampioen te worden, slaagde Katwijk niet in de missie om in Spakenburg kampioen te worden. De zeer slecht draaiende thuisploeg speelt op een goed gevulde Westmaat, de aanstaand kampioen met 5-1 naar huis. Voor de voetballiefhebber zijn deze wedstrijden vele malen leuker om te zien dan de uitgemolken Spakenburgse Derby wat meer een toeristische trekpleister is geworden dan een echte derby.

Mei 2013 – 7 wedstrijden – 24 goals
Veel wedstrijden deze maand, weinig goals. Twee keer een 0-0: Haaglandia – Alphense Boys en ASWH – Hoek, en twee keer een 1-0: SC Feyenoord – Leonidas en Achilles Veen – Alexandria.

Deze maand gaat bij ons de boeken in als Hoek-maand. Maar liefst drie keer zagen we de Zeeuwse ploeg aan het werk. Één keer in de Zeeuwse derby tegen Kloetinge en twee keer op ons “eigen” Schildman. De eerste keer trekt Hoek uiteindelijk aan het langste eind. De wedstrijd in de halve finale van de districtsbeker wordt uiteindelijk beslist op penalty’s.
Aan het einde van de maand is ASWH gelukkig wel de winnaar bij het laatste fluitsignaal. In een play-off wedstrijd voor promotie naar de Topklasse wordt Hoek in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 verslagen. Hoek maakte hierdoor geen kans meer op de Topklasse, ASWH en Xerxes zouden moeten gaan uitmaken wie naar Assen mocht afreizen voor de halve finale van de play-offs.

De wedstrijd Xerxes-uit is voor ons dan ook de absolute kraker deze maand. In één wedstrijd werd alles waar een heel seizoen om gestreden is op het spel gezet. ASWH mocht niet verliezen van de Blauw-witte Zebra’s en deden dit ook niet. ASWH speelde zeer goed en stapt uiteindelijk bij een 1-1 eindstand als “winnaar” van het veld. ASWH mag naar Assen.
Voor ons kreeg de wedstrijd nog een nare nasmaak, naast het veld kregen we een lichte aanvaring met een Xerxes-supporter welke enkele dagen later huilie huilie kwam doen bij ASWH. De club nam zijn verhaal letterlijk over en riep via de site op tot het aangeven van eigen supporters. Deze aanzet tot een klopjacht op eigen supporters nemen wij de club nog altijd zeer kwalijk. Zeker omdat, zoals de stewards van XerxesDZB later ook zouden verklaren, wij geheel onschuldig waren. Brave jongens dat we er zijn.

We gingen ook nog even langs bij de Meppelse derby MSC-Alcides. Een zeer tegenvallende wedstrijd, ondanks dat de stand anders doet vermoeden: 2-5.

Juni – 2 wedstrijden – 7 goals
Tot tweemaal toe een wedstrijd tegen ACV Assen. We maken er maar zo min mogelijk woorden aan vuil. Op eigen sportpark verliest ASWH, zeer onterecht, van ACV met 0-1. In Assen komt ASWH tot twee maal toe op voorsprong, maar verslapping in de defensie zorgt ervoor dat ACV telkens weer vrij vlot kan gelijkmaken. Uiteindelijk eindigt het in Assen in 3-3 en gaat ACV door naar de finale waarin het het onderspit zou gaan delven tegen SV Spakenburg.

Juli – 2 wedstrijden – 11 goals
Het nieuwe seizoen wordt officieel geopend op het strand van Hoek van Holland. In het zonnetje, aan de zee, drinken we de eerste biertjes van het nieuwe seizoen. Het grote Swansea City zou later die dag aantreden tegen de kersverse Topklasser Excelsior Maassluis. Op een veels te warm sportpark wint de premier league club eenvoudig met 1-5.

Later die maand trekken we weer eens naar Schildman. Feyenoord komt op bezoek en ASWH mag laten zien wat het kan. Is deze ploeg klaar voor de titel? Het derde jaar van “het grote drie-jarenplan naar de Topklasse” staat immers voor de deur en play-offs gokken we liever niet meer op na de afgelopen twee seizoenen.
ASWH weert zich kranig maar moet uiteindelijk toch de meerdere erkennen in Feyenoord. Pas op het einde van de wedstrijd loopt Feyenoord echt uit en noteert een 0-5 eindstand op de borden. ASWH kan tevreden zijn en lijkt er klaar voor. Lijkt…

Augustus 2013 – 9 wedstrijden – 28 goals
Augustus is DE maand. De maand waar we al weken naar uitkeken. De maand van Almkerk – ASWH. 1-4 Werd het maar liefst, een prima prestatie van de Ambachtse formatie.

Verder deden we nog twee kleine tripjes voor het tijdverdrijf. Begin van de maand werd de tent opgeslagen in Bredene voor een dubbel in de Belgische Pro League. In de middag KAA Gent – KV Mechelen en s’avonds de derby KV Oostende – Club Brugge. Beide wedstrijden eindigde in 2-1. De eerste keer voor de thuisploeg, de tweede keer voor de uitploeg.

Ook vlogen we nog eventjes heen-en-weer naar Barcelona. Zes mooie wedstrijden stonden op ons te wachten. Onder andere UE Cornellà – AE Prat, Terrassa FC – Girona FC, CE Europa – CF Martinenc en CF Badalona – AE Prat. Elke wedstrijd had zijn eigen charme en waren prachtig om mee te maken tussen de Spaanse locals. Check daarom ook vooral de wedstrijd verslagen, mocht je ze nog niet gezien hebben. (shame on you)
Toch waren de twee grote clubs uit Barcelona wel de hoogtepuntjes deze trip. Bij RCD Espanyol – Valencia belandde we, totaal onverwacht in het uitvak, tussen de ultras van Valencia. Na afloop worden we nog bijna in een bus terug naar de sinaasappelstad gepropt, maar met ons beste Spaans weten we dit te voorkomen.

De mooiste wedstrijd deze trip was toch wel FC Barcelona. Ja we weten, against modern football, te veel toeristen, geen sfeer, bla bla bla. Toch konden we niet naar Barça op vakantie gaan zonder deze grootmacht live te zien spelen. Daarom betaalden we gewoon ruim 60 euro voor plekje op de 800e ring en klapten onze handen stuk bij de hoogstandjes die de verwaande wereldsterren op de mat legden. En dat deden ze genoeg, de eerste helft dan. Bij rust stond Blaugrana al op 6-0 en diende Levante slechts als kanonnenvoer. Na rust kakte de wedstrijd in en prikte Pedro er nog eentje in voor de vorm, 7-0.

September – 6 wedstrijden – 17 doelpunten
Te veel mooie potjes deze maand en we zijn echt te lui om deze allemaal uitgebreid te bespreken. We verwijzen jullie dan ook graag naar de wedstrijd verslagen van onder andere FC Dordrecht – VVV Venlo, een prachtige 5-0 overwinning van de, nog altijd, trotse koploper in de Juup. Ook de 4-0 overwinning van Club Brugge tegen Anderlecht is zeer de moeite waard, net als de 1-0 overwinning van ASWH op ADO’20 voor de KNVB beker.
De derby van Zwijndrecht tussen Pelikaan en VVGZ viel wat tegen, 0-0 eindstand, slechte wedstrijd en vreselijk klinisch sportpark. Als je dan toch geen tijd heb om al onze verslagen eens door de kijken, tip van ons: sla deze lekker over. Mocht je tijd te veel hebben, bekijk hem dan uiteraard wel.
Ook ASWH – Xerxes eindigde enigszins teleurstellend in een 1-1. Van de kampioenaspiraties is inmiddels meer weinig over.

FC Twente verdient nog wel een klein beetje positieve publiciteit. Ze waren onze redder in nood toen SC Heerenveen, enkele dagen voor de derby tegen Cambuur, het totaal ongefundeerde vermoeden kreeg dat wij Cambuur-supporters waren en onze kaarten blokkeerde. Één simpele mail naar FC Twente was voldoende om, zonder clubcard van de club, drie kaarten klaar te laten leggen voor ons. Zo konden wij getuige zijn van een leuke pot tegen FC Groningen (5-0) en dit maakte het missen van de eerste Friese derby in 14 jaar een heel klein ieniemienie beetje minder pijnlijk.

Oktober 2013 – 2 wedstrijden – 7 doelpunten
Niet veel wedstrijden, wel twee leuke potten. Rapid Wien speelt in Genk tegen de lokale Racing en wij weten via een rotsmoes, lees het verslag maar lekker, in het uitvak terecht te komen. Ondanks dat de Wiener lange tijd op achterstand staan blijft de sfeer fantastisch en dit wordt uiteindelijk beloont met een 1-1 eindstand.

ASWH mag aantreden in de ArenA tegen het grote Ajax. Voor deze wedstrijd is een buscombi verplicht (voel eens aan je voorhoofd) dus nemen wij plaats op het thuisvak. Ajax wint vanzelfsprekend maar de 1-1 van Van Dommelen is het hoogtepunt wat in het geheugen van elke aanwezige ASWH’er staat gegrift.

November 2013 – 9 wedstrijden – 30 doelpunten
Druk maandje weer op Groundhop.org. Afgetrapt wordt in Spakenburg voor de circusvoorstelling die VV IJsselmeervogels – SV Spakenburg heet. Een veels te erg opgedirkte wedstrijd wat de echte charme van de derby afhaalt. Snel door naar de volgende pot dus.

Vanuit 410 zien wij Ajax winnen van Celtic en zo revanche nemen voor de eerdere nederlaag op Celtic Park. In de stad is het erg onrustig, maar daar krijgen we weinig van mee. Een topdag voor ons in de hoofdstad.

De derby van Vlaardingen viel qua publieke belangstelling een beetje tegen maar was voor ons de aftrap van weer een fantastisch weekend. Via deze wedstrijd komen we terecht in een klein gat, waarvan Fransie Bauer de bekendste inwoner is (zoek maar op), voor een prima nachtje voetjes van de vloer. We belanden daar bij twee lokale schone’s om die dag erna naar de Kuip te trekken. Feyenoord weet niet te winnen van AZ maar dat was dan ook het enige minpuntje dit weekend.

Later die maand trekken we naar Duitsland, hebben we nog een mooie dubbel in België, zien we Ajax wederom winnen in de Champions League en gaan we langs bij NAC Breda tegen FC Groningen.

December 2013 – 4 wedstrijden – 17 doelpunten
De maand begon met onze 100e wedstrijd voor de site. In een kolkende Kuip stuurt Feyenoord PSV met 3-1 naar huis. Voor de 100 wedstrijden hadden we nog geen 700 dagen nodig. Een gemiddelde van meer dan één wedstrijd per week en dat inclusief de weken zomer- en winterstop.

Twee weken later maken we onze derde Belgische dubbel. De derby tussen Standard en Genk is het hoofdingrediënt deze keer en Charleroi – Club Brugge het toetje. Standard maakt er een fantastische wedstrijd van. Of Genk bakt er totaal niks van, net hoe je het bekijkt. De crisis waar de formatie van Been momenteel in zit (negen wedstrijden, drie punten) leek toen al te zijn begonnen. De sfeer in het Sclessin was, zeker voor Belgische begrippen, fantastisch en die ploeg uit Luik maakte er een echte gala-voorstelling van.

De wedstrijd in de lelijkste stad van Europa, Charleroi, eindigde wat minder leuk. Ons lichtelijk blauw-zwart gekleurde hart deed pijn toen Club een 0-2 voorsprong kinderlijk eenvoudig weggaf in het half afgebroken Stade du Pays de Charleroi.

We sloten het jaar af op Schildman met een kerstborrel en een potje om de districtsbeker.

Januari 2014 – 4 wedstrijden – 12 doelpunten
Vier wedstrijdjes, allemaal zeer recent nog voorbij gekomen dus we besteden er niet te veel aandacht aan. Zijn d’r ook best wel weer klaar mee eerlijk gezegd. Gelukkig hoeft zo’n jaarverslag maar één keer per jaar. Pokke werk. Wij gaan onze verjaardag vieren met een goed biertje en mocht je nou echt het geheugen hebben van een 110-jarige oude vent met dementie; dit waren de wedstrijden afgelopen maand:
RKSV Leonidas – Glenavon FC
KRC Mechelen – KMSK Deinze
RKAV Volendam – Quick Boys
Koninklijke HFC – HFC EDO

We willen jullie bedanken voor belangstelling die we het afgelopen jaar in zeer grote maten kregen van jullie. Tips, opmerkingen of kritiek zijn altijd welkom, zolang je ons maar niet te serieus neemt, doen wij ook niet. Wij gaan komend jaar gewoon lekker door waar we gebleven zijn, next stop: Brussel. See you there!

Dit bericht werd geplaatst in Jaaroverzicht en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.