15/12/13 R. Standard de Liège 3-1 KRC Genk

R. Standard de LiègeKRC Genk15/12/13
R. Standard de Liège 3-1 KRC Genk
Sclessin
24.030 toeschouwers
Jupiler Pro League

Tijd voor weer een dubbel bij onze Zuiderburen. Ditmaal geen zaadpotjes als SK Sint-Niklaas – Hamme maar twee mooie matchen. ’s Middags de derby Luik – Genk en ’s avonds Club Brugge uit bij Charleroi.

Ons weekend begon weer in een uithoek van Nederland. Na een prima avondje en idem nacht trokken we rond half 11 richting Wallonië. Standard was de bestemming, de tweede van de drie traditionele topclubs in België.

Dat Standard een goeie ploeg had was bekend. Ondanks het fiasco in Europa draaien ze in de Pro League prima. Toch was het niveauverschil met KRC Genk, toch niet zomaar een ploegje, schokkend. Na de opkomst, die gepaard ging met een fraaie pyro in het uitvak, liet Standard Genk alle hoeken van het veld zien.
Pas na 25-30 minuten kwam Genk iets beter in het spel en was tot aan de rust gelijkwaardig. Luik had al diverse kansen gemist, wat de ruststand op 0-0 hield.

Na de rust was alles anders. Standard speelde onder aanvoering van de drie spitsen, fantastisch voetbal. Braziliaans samba-voetbal was het. Hakjes, trucjes, panna’s alles gooide ze uit de kast. Dit was het beste voetbal wat we sinds Barcelona gezien hadden. De goals bleven dan ook niet lang meer weg. Na een uur spelen was het binnen twee minuten twee keer raak en Standard ging door. Genk werd zoek gespeeld en pas na de 3-0 en diverse wissels ging de Luikse storm enigszins liggen.

Genk mocht nog een goaltje maken voor de eer, maar had werkelijk niks te vertellen vandaag in Sclessin. Standard de terecht koploper, we kunnen niet anders concluderen. Wij blijven in Wallonië hangen, op naar de nummer 2 van de competitie. Club Brugge, uit bij Charleroi.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.