15/12/13 R. Charleroi SC 2-2 Club Brugge KV

RCS Charleroi15/1Club Brugge2/13
R. Charleroi SC 2-2 Club Brugge KV
Stade du Pays de Charleroi
6.312 toeschouwers
Jupiler Pro League

Na een geweldige pot voetbal gezien te hebben in Luik trokken wij vol goeie moed door naar Charleroi. Onze eerste aanvaring met deze club was goed bevallen. Toen waren wij getuige van de Waalse derby die met een 2-6 eindstand nog steeds in onze gedachten gegrift staat.

Waar wij toentertijd met 38 graden Celsius op een volgepropte tribune stonden, moesten wij het nu doen met zo’n 35 graden minder. Waar er in augustus 2012 nog een tweede ring te vinden was, is er nu nog maar één te bekennen. Daarnaast ook nog eens drie zijdes zonder dak, waar vind je dit nou op dit niveau?

De tegenstander voor Les Zebres is Club Brugge. De meeste vaste bezoekers van onze site zullen wel al gemerkt hebben dat Club wel iets vaker voorbijkomt dan de gemiddelde ploegen die wij bezoeken (1, 2, 3, 4, 5). We volgen de club graag, we hebben er in de loop der tijd zeker sympathie voor gekregen.

Wij beheersen onze talen best aardig, maar Frans behoort niet tot onze kunde. Dit bleek een probleem op te leveren want bij de ticketservice van Charleroi was er niemand die ook maar een poging wilde doen om onze kaartenaanvraag te woord te staan in het Nederlands (of Engels). Uiteindelijk na een kwartier wijzen en zeuren ontvangen wij onze “Tickets superieur”. Wat dit betekende is ons nog steeds een raadsel maar goed, wij bevinden ons eindelijk op de tribune.

Wij hadden zicht op beide harde kernen. Brugge was goed vertegenwoordigd met 2000 supporters. Vermoedelijk hadden er nog meer bij kunnen zijn, waar het niet dat dit onverantwoord zou zijn omdat de parking van RCSC niet zoveel bussen kan herbergen. Ook de Storm Ultras waren met een leuk aantal op deze wedstrijd afgekomen.

Bij de opkomst zien wij een aantal rookpotten afgestoken worden bij de North Fanatics. Een leuk begin van een leuke wedstrijd. Charleroi opent beter dan Blauw-Zwart. Dit levert niet meer dan een aantal kansjes op, al had er toch zeker wel eentje in mogen vliegen. Na 20 minuten spelen neemt Club toch het heft in handen en begint het de wedstrijd te domineren.

Ook is er nog een mooi eerbetoon aan Sterchele, de op 23 jarige leeftijd overleden voetballer speelde voor zowel Charleroi als Club Brugge.

Na precies een half uur spelen heeft Sobota de bal voor het inschieten en van dichtbij faalt hij niet. Brugge op voorsprong en het lijkt een kwestie van tijd voordat de volgende er in vliegt. Vlak voor rust gebeurd dit ook als Lestienne aan mag leggen voor een vrije trap. De bal wordt aangeraakt door de muur en zo staat doelman Mandanda op het verkeerde been. 0-2 is de ruststand.

Er lijkt aan het begin van de tweede helft geen vuiltje aan de lucht voor Club. Zij hoeven niet en Charleroi kan niet beter dan wat ze nu al doen. Zo lijkt het tenminste, tot Pollet in de 61e minuut van dichtbij de 1-2 tegen de touwen kopt. Heel het stadion gaat er achter staan. Waar Club Brugge het eerste uur zowel op het veld als vocaal heerste in Charleroi, is het nu de thuisploeg die het heft in handen neemt.

Binnen 10 minuten valt ook de gelijkmaker. Engels trekt aan de noodrem, mag blij zijn dat het slechts bij geel blijft, en dat de overtreding net buiten het strafschopgebied werd gemaakt. Kaya legt van 16 meter aan voor een gegeven vrije trap en krult deze eigenlijk zeer vakkundig in de kruising. Het stadion ontploft en daarna lukt alles bij Charleroi. Club heeft eigenlijk niks meer in te brengen en mag eigenlijk blij zijn dat het bij 2-2 blijft.

Zo keren wij na weer een dubbel in België terug naar Rotterdam. Moe maar voldaan trotseren wij de dramatische Waalse wegen, uiteindelijk zijn we ruim na middernacht pas thuis. Ondanks dat we allebei de dag erna weer vroeg moeten werken, zijn we blij dat we deze wedstrijd hebben kunnen bezoeken.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.