26/01/14 Koninklijke HFC 1-0 HFC EDO

26/01/1Koninklijke HFCHFC EDO4 – 14:00
Koninklijke HFC 1-0 HFC EDO
Spanjaardslaan Complex
± 850 toeschouwers
Hoofdklasse A Zondag

De winter lijkt eindelijk in Nederland gearriveerd te zijn. Dit houdt ons uiteraard niet tegen om een voetbalwedstrijd te gaan bezoeken. Na zelf gevoetbald te hebben stappen wij de auto in richting Haarlem. Doel was de oudste club van Nederland, de Koninklijke HFC. Één keer eerder bezochten wij het complex al. Toen waren we op de terugweg van de andere Haarlemse derby: HFC Haarlem-Kennemerland – Koninklijke HFC.
Dit keer bezochten wij onderweg nog een aantal stations om onze sticker achter te laten. Op het moment dat wij nog even langs FC Boshuizen wilden gaan kwamen wij erachter dat de wedstrijd niet om half drie, maar om twee uur begon. We drukken het gaspedaal iets harder in om vervolgens precies op het moment van de aftrap het sportpark te betreden.

De wedstrijd begint leuk, beide ploegen gaan vol voor de winst en zijn ook niet vies van een flink duel, nagenoeg alle spelers hebben in de 20e minuut al een aantal moddersporen op het tenue zitten. Het is duidelijk, beide teams willen na deze speelronde koploper zijn van de Zondag Hoofdklasse A.

Wegens het flinke aantal bezoekers dachten wij er goed aan te doen om in de 43e minuut alvast naar binnen te gaan zodat we in ieder geval in bezit zijn van een biertje en een warme hap. Hierin slaagde wij, waar het niet dat we wel de openingstreffer van de Koninklijke HFC miste.

In de rust zagen wij op een groot scherm dat Cambuur de Friese derby gewonnen had. Er werd overgeschakeld naar Deventer waar de Go Ahead Eagles aantrad tegen Ajax, de club die door menig supporter van HFC op de voet wordt gevolgd.

In de tweede helft gaan we op de enige tribune zitten van dit sportpark. Niet heel erg handige positie aangezien de helft van de tribune een dug-out voor zich heeft staan. Maar daar hadden wij gelukkig gaan last van. Waar het in de eerste helft goed voetbal was, viel het in de tweede helft zwaar tegen. De thuisploeg blijft makkelijk overeind, EDO heeft verdacht weinig in te brengen en lijkt niet helemaal meer te beseffen dat een overwinning de koppositie op kan leveren.

Naar mate de tweede helft vordert, komt EDO er toch weer wat beter in. De oudste club van Nederland geeft het initiatief volledig uit handen en komt niet verder dan een aantal counters. EDO daarentegen denkt zichzelf rijk te kunnen rekenen door de 1-1 tegen de touwen te werken, maar het doelpunt werd afgekeurd.

Van een slotoffensief is niet echt sprake meer en naast een aantal spijkerharde overtredingen valt er eigenlijk niet zoveel meer te noteren. Zo eindigt de wedstrijd in 1-0. Na afloop trokken wij nog langs het sportpark van de tegenstander, HFC EDO, om vervolgens in een lange file richting Rotterdam te duiken.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.