16/02/14 RSC Anderlecht 2-0 RAEC Mons

16/02/14RAEC Mons Anderlecht– 18:00
RSC Anderlecht 2-0 RAEC Mons
Stade Constant Vanden Stock
20.000 toeschouwers
Jupiler Pro League

De eerste wedstrijd van vandaag was al niet om over naar huis te schrijven. Dat het echter nog erger kon dan dat bleek in de tweede wedstrijd van deze dag. Recordkampioen Anderlecht ontving laagvlieger RAEC Mons a.k.a. Bergen. Een simpele wedstrijd zou het moeten zijn voor Anderlecht en dat werd het uiteindelijk ook. Alleen het bijbehorende spectaculaire voetbal wat je van een kampioensploeg verwacht was ver te zoeken.

Anderlecht is dan ook niet de ploeg die het de afgelopen jaren is geweest. De machine hapert aan alle kanten. Van de laatste zes wedstrijden in de Pro League werden er slechts twee gewonnen. Daar tussendoor kwamen dan ook nog de wedstrijden in de Champions League, waarin RSCA in zes wedstrijden slechts één puntje wist te halen.

Bij Mons zijn de problemen zowaar nog groter. De club staat al nagenoeg het gehele seizoen onderaan en lijkt zich al te hebben neergelegd bij het spelen van play-off 3. Nummer 15, OH Leuven, staat op 10 punten voorsprong, en de clubs net boven de streep (Charleroi, Beveren en Mechelen) zijn al compleet uit het zicht verdwenen.

Anderlecht kon Mons deze wedstrijd echter niet overklassen. De ploeg uit de hoofdstad was beter, maar veel kansen werden er niet gecreëerd. Tel daarbij de dodelijke sfeer in het stadion op en je verbaast je bijna dat we de wedstrijd hebben uitgezeten.
Het publiek was ongelofelijk kritisch op eigen ploeg. De verwachtingen zijn blijkbaar torenhoog in Brussel. Toen coach John van den Brom doelpuntenmaker Vargas nog durfde te wisselen voor een andere spits; Mitrović, waren de rapen helemaal gaar. “Anti Van den Brom ole ole!” galmde het door het stadion. Één van de weinige keren dat we iets van het publiek hoorde overigens.

Anderlecht speelde de wedstrijd dodelijk effectief uit en leverde een amusementswaarde van nul, maar er zaten wel weer eens drie punten in de pocket.
Wij komen hier voorlopig niet meer terug. Enkel met Club Brugge misschien nog een keertje of voor een leuke Europese pot.

De terugreis naar Nederland verliep dramatisch. De laatste trein terug naar Nederland (gaat al om 21 uur) werd gemist. Met de sprinter trokken we naar Antwerpen waar vriendinlief ons op stond te wachten. Nee deze dubbel was al met al geen feestje…

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.