22/02/14 CVV De Jodan Boys 1-1 ASWH

22/02/14 –CVV De Jodan BoysASWH 14:30
CVV De Jodan Boys 1-1 ASWH
Sportpark Oosterwei
± 550 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

Een week na onze teleurstellende stadsdubbel in Brussel zoeken wij het ditmaal dichter bij huis. De reis duurt niet lang, wat we nu eigenlijk wel fijn vonden na die ****sprinter naar Brussel. Vanaf Gouda Goverwelle was het een klein kwartiertje lopen naar de club die wij onderweg, vanwege het veel marokaanse straattuig dat we tegen kwamen, omdoopten tot de Koran Boys. Bij aankomst worden wij vriendelijk begroet door onze eigen sticker die wij ongeveer twee jaar geleden geplaatst hebben op dit modern ogende sportpark. Wel een klein beetje verkleurt en dergelijke, maar dat mag de pret niet drukken.

We schaffen snel een kaartje aan voor deze publiekstrekker en zien tot onze schrik dat we kaartje 010 en 011 hebben bemachtigd. Een kaartje waar 010 op staat bevalt ons uiteraard, maar we zijn wel een beetje geschrokken van het aantal verkochte kaarten. We bestellen wat te drinken, zoeken een plaatsje in de zon en doen alvast onze gebruikelijke toto.

Gelukkig zien wij dat het sportpark nog redelijk vol stroomt (voor de Zaterdag Hoofdklasse B, de slechtst bezochtte Zaterdag Hoofdklasse.). Jodan Boys is niet meer te ploeg die het vorig jaar was, ze staan in het rechterrijtje. Ons ASWH daarentegen bezet op het moment de 2e plaats na een geweldige reeks gewonnen wedstrijden. Het speelbeeld speelt hier precies op in. ASWH valt aan en Jodan Boys schotelt de supporters van dat vrouw-en-kinderen-eerst-voetbal voor.

Na een ingestudeerde corner krijg Michael van Dommelen de eer om de bal er bij de tweede paal simpel in te koppen. De thuisspelende ploeg laat ASWH in de eerste helft één keer wankelen maar deze poging (en tevens de twee rebounds) wordt geblokt.

In de rust gaan wij weer op de gebruikelijke jacht naar een sjaal. In 2014 hebben we slechts 1 sjaal kunnen bemachtigen en helaas blijft de teller daar voorlopig ook op staan. Het is aantal weer een ander excuus, ditmaal was het: Er is te weinig vraag naar.

In de tweede helft lijkt er heel lang geen vuiltje aan de lucht voor ASWH. We krijgen wat kansjes, ze gaan er weliswaar niet in maar toch lijkt de 0-1 geen moment in gevaar te komen. Tot plots in de 75e minuut Doedee net te laat uit zijn doel komt en de speler van Jodan Boys licht toucheert. Wat Gözübüyük achterwege liet afgelopen zondag, gebeurd hier wel, de bal gaat resoluut op de stip.
De penalty wordt benut en zo staat het opeens weer gelijk in Gouda.

Nagenoeg tegelijk komt het bericht uit Zeeuws Vlaanderen dat Hoek op voorsprong is gekomen tegen XerxesDZB. Dit zou betekenen dat het verschil weer oploopt tot 4 punten. Terwijl wij al stiekem aan het dromen waren van een gelijk aantal punten met Hoek na deze speelronde.  Dit lijkt op het veld ook doorgedrongen te zijn en ASWH doet er alles aan om een doelpunt te forceren. Het resultaat is een flink aantal kansen (en wij zagen ook een handsbal scheids, PENALTY!!). De scheidsrechter was het duidelijk niet met ons eens. In wat lijkt op een alles of niets poging wordt achterin ook ruimte weggegeven maar in deze pot zullen niet meer dan een totaal van twee doelpunten vallen. Alhoewel het scorebord uit stond was het niet moeilijk voor ons om te begrijpen dat de wedstrijd in 1-1 eindigde, en zo koploper Hoek weer uitloopt tot vier punten…

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.