23/02/14 RBC 1-4 SV ADVENDO

23/02/1RBCSV Advendo4 – 14:30
RBC 1-4 SV ADVENDO
Herstaco Stadion
± 150 toeschouwers
Zondag 4e Klasse D, Zuid I

Ongeveer een jaar geleden posten wij een Special over de al eerder bezochte wedstrijd RBC – Go Ahead Eagles. Deze wedstrijd werd aangedaan, niet omdat het nou zo’n klapper van een pot was, maar vooral omdat het altijd gezellig was bij RBC. Gemoedelijke supporters, relaxed sfeertje, niets moet alles mag, en vaak nog heel leuk voetbal.
De teleurstelling was dan ook groot toen bleek dat RBC haar hoofd niet langer boven water kon houden en failliet werd verklaard. Net zoals bij HFC Haarlem spraken we al snel de wens uit RBC nog eens te zien spelen en het liefst dan ook in eigen stadion. Daarvan is het sinds dit seizoen weer de vaste bespeler.
Vandaag was de ideale gelegenheid. Één van ons moest met het lokale bierelftal spelen tegen RBC en deze wedstrijd vond plaats voor RBC-ADVENDO. Een mooie gelegenheid om dus eens te blijven hangen voor een potje voetbal van het eerste.

Vorig seizoen werd RBC redelijk eenvoudig kampioen van de vijfde klasse. Voor dit seizoen waren de verwachtingen weer hoor gespannen bij de Roosendaalse Boys Combinatie, maar deze moet inmiddels naar beneden worden bijgesteld. Met een zesde plaats en een achterstand van veertien punten op koploper Bavel, lijkt promotie naar de derde klasse ver weg.
Ook vandaag was er sprake van een pijnlijk krachtsverschil. Waar RBC de heenwedstrijd tegen de Sportvereniging Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning nog in winst wist om te zetten, was daar vandaag geen enkele sprake van. ADVENDO was tien klasses beter en de rust stand van 0-3 had vele malen hoger kunnen uitvallen.

ADVENDO speelt haar thuiswedstrijd op sportpark Het Kadijkje, waar wij enkele maanden geleden nog op de stoep stonden. ASWH zou daar aantreden tegen VV Barça voor de districtsbeker, maar eerder die dag was besloten dat er zou worden gespeeld op Sportpark Heksenwiel van BSV Boeimeer. Ons stond toen een lange wandeling door heel Breda-by-night te wachten om nog iets van de wedstrijd mee te krijgen. ASWH overklaste daar VV Barça met 0-9.

Vandaag was de tweede helft wat meer in evenwicht. ADVENDO was nog steeds vele malen beter dan RBC maar het wist slechts één keer te scoren. RBC prikte vlak voor tijd nog een eretreffer erin, maar die was enkel voor de statistieken.
In Roosendaal moeten ze zich neerleggen bij nog een jaartje in de vierde klasse. Maar de ontwikkeling die deze club de laatste maanden heeft doorgemaakt is fantastisch en zeker de moeite waard om te blijven volgen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.