01/03/14 CVV Mercurius 3-5 LMO

01/0CVV MercuriusLMO3/14 – 14:30
CVV Mercurius 3-5 LMO
Sportpark CVV/RSM
± 50 toeschouwers
Zaterdag 4e Klasse E, West II

Na ONA-Gouda en RBC – ADVENDO is CVV Mercurius – LMO de derde wedstrijd in korte tijd die niet in ons focusgebied ligt qua competities. In principe richten we ons, in eigen land, op competities tot en met de hoofdklassen. Bij competities lager dan de hoofdklassen laten we het systematisch afstrepen van grounds achterwege, maar bezoeken we enkel wedstrijden met een bijzondere reden. Zo werd naast de eerder genoemde potjes ook nog HFC Haarlem-Kennemerland bezocht en pakte we in de eerste klasse de Zwijndrechtse derby tussen Pelikaan en VVGZ, toen we een mooie dubbel konden maken met FC Dordrecht.

Ook vandaag hadden we een bijzondere reden voor ons bezoek. CVV Mercurius, uitkomend in de vierde klasse speelt namelijk op een prachtig, stokoud sportpark in het Rotterdamse Pendrecht. Nu bekend is geworden dat de vereniging dit  complex gaat verlaten, verscheen deze club bij ons op het prioriteitenlijstje.
Het Rotterdamse onderonsje met Voetbalvereniging Linker Maas Oever leek ons een uitgelezen gelegenheid. Het viel sowieso mooi, want hierdoor hadden we een prachtig voetbalweekendje in eigen stad met de Klassieker, die voor zondag op het programma stond.

De 4e Klasse E wordt gedomineerd door SC Feyenoord, De Sportclub is na 18 speelrondes nog altijd zonder verliespunten en stevent recht op de titel af. Heel verwonderlijk is dit niet. Vorig seizoen kwam de vereniging uit Zuid namelijk nog uit in de zondag hoofdklasse en zagen wij ze nog winnen van Leonidas. De club uit Schiebroek, die ondanks de nederlaag toch de titel pakte op Zuid. De amateurtak van Feyenoord koos er echter voor om verder te gaan in het zaterdagvoetbal in een poging meer publiek te trekken. Aangezien er zaterdagmiddag, in tegenstelling tot zondagmiddag, geen wedstrijden worden gespeeld door Feyenoord 1. Hiervoor moest de club wel beginnen in de 4e klasse op zaterdag.

In de top is het dus enkel spannend in de strijd om de tweede plaats. Hierin doen zowel Mercurius als LMO mee. LMO staat met 36 punten verdienstelijk derde en moet de Eglantier Boys op doelsaldo voor zich dulden. Op zes punten daarachter staat CVV Mercurius op een keurige vijfde plaats. Een heus duel in de subtop dus vandaag.
Op het veld ontspint deze wedstrijd zich ook tot een echt duel. Het is een uiterst vermakelijke wedstrijd waarin beide ploegen lange tijd precies even sterk zijn. Naar mate de wedstrijd vordert verliest de scheidsrechter wel zijn grip op dit duel en halverwege de tweede helft maakt de beste man zich totaal ongeloofwaardig door een goal goed te keuren, terwijl de grensrechter (naar onze mening terecht) vlagt voor buitenspel. De scheidsrechter overruled de grensrechter echter en deze besluit daarop dan ook maar van het veld te stappen.
Vanaf dat moment is de thuisploeg eigenlijk meer bezig met de arbiter dan met het eigen spel en dat is zonde want hierdoor slaagt LMO erin om een 3-5 eind uitslag neer te zetten.

De punten gaan dus mee naar Rotterdam Zuid en wij verlaten dit prachtige sportpark met een grote glimlach op het gezicht. Een fantastische wedstrijd hebben we gezien op een schitterend sportpark. Ben je er nog niet geweest, ga dan zeker een kijkje nemen. Er worden nog vier wedstrijden gespeeld op het sportpark voor het achter wordt gelaten door de vereniging.
Wij keren snel huiswaarts en nemen er nog een paar. Het zou nog een lange avond worden.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.