30/08/14 Karlsruher SC 1-1 1. FC Heidenheim

Karlsruher SC1. FC Heidenheim30/08/14 – 13:00
Karlsruher SC 1-1 1. FC Heidenheim
Wildparkstadion
15.541 toeschouwers
2. Bundesliga

Met het latertje van Sochaux nog in ons hoofd trekken wij alweer op pad. In alle vroegte vertrekken wij richting Duitsland, met de auto, de eerste tegenslag begint al op een kilometer of 5. De Duitse douane heeft het op ons gemunt, en we mogen een uur vertraging toerekenen aan deze douaniers.
We komen uit Nederland, zitten in Basel op de camping, maar gaan naar een voetbalwedstrijd in Karlsruhe. Op zich niet heel vreemd dat de douaniers hier hun vraagtekens bij hadden…
Eindelijk in Duitsland gearriveerd dachten wij op de Autobahn de nodige verloren minuten in te halen, maar een verkeersinfarct bij Freiburg dacht hier anders over. Gelukkig arriveren we met nog een half uurtje op de klok in Karlsruhe en parkeren snel de auto.

In 1894 werd Phönix Karlsruhe opgericht. Het enige succes van deze club was een landstitel in 1909. In 1952 fuseerde Phönix met Mühlburg. De club naam de naam Karlsruher Sport Club von 1894 Mühlburg-Phönix e.V. aan. Zo heet de club nog altijd, maar word logischerwijs in de volksmond gewoon Karlsruher SC genoemd.
De club was in 1963 één van de grondleggers van de Bundesliga. Hieruit degradeerde KSC diverse malen. Dieptepunt was de degradatie naar de 3. Bundesliga in 2012. Binnen één jaar keerde de club alweer terug naar de 2. Bundesliga. Het kortstondige verblijf in de “dritte” leverde wel de enige prijs in de historie van KSC op; de titel in de 3. Bundesliga.

Kaarten zijn tien minuten voor aanvang in ons bezit, net op tijd binnen om alles vast te leggen. Althans, dat dachten we. Een overijverige steward neemt ons zomaar onze camera af, waardoor het stoom uit onze oren komt. Dan moeten we het Wildparkstadion maar met de telefoon vastleggen.

We trekken ons het haren uit het hoofd dat onze camera gejat is door de steward wanneer we een mooie tifo-actie van de supporters krijgen voorgeschoteld.
Met een bierwalm om ons heen (om 13:00, stelletje zuipschuiten) en een bedroefd gezicht leggen we alles vast, wetende dat de kwaliteit niet fantastisch zal zijn. Maar de wedstrijd begint en al snel vergeten we alles wat er is gebeurd bij het horen van het Duitse geschal. Helaas komen de gasten al binnen 5 minuten op voorsprong na afronden van Grimaldi.

Heidenheim verdiend naar mate de wedstrijd vordert eigenlijk meer, de grootste kansen zijn voor de promovendus. Karlsruhe compenseert met fysieke kracht waardoor de wedstrijd er hard aan toe gaat.
Met slechts enkele kaarten en zonder penalty’s valt de schade voor beide teams echter mee. Vlak voor rust krijgt Karlsruhe het overwicht. Helaas wordt het niet omgezet in een “tor”.

In de rust halen we een sjaal en een biertje, het gewoonlijke recept. Al snel komen we aan de praat met Dietmar, een Duitser die ons gastvrij welkom heet bij zijn mooie club. We nemen hem niet al te serieus aangezien de stand van zijn ogen niet optimaal was, maar wat hij ons vertelde beviel ons wel.
‘Altijd sfeervol’ was één van zijn speerpunten maar de opmerking “Karlsruhe ist immer bier, bier, bier” raakte ons toch het meest. Hij vind het maar raar dat we er niet aan meedoen. Even overwegen we nog om hem te vertellen dat we nog naar Luzern moeten rijden voor een andere wedstrijd, maar we besluiten het niet te doen.

Vlak na rust krijgt Yabo van 11 meter de uitgelezen kans om de gelijkmaker op het mooie scorebord te krijgen. Tot vreugde van ongeveer 15.000 man faalt hij niet en krijgen wij de Duitse gewoonte te horen, “Karlsruher?, EINS, Heidenheim?, NULL” waarna de speaker ons bedankt voor het meeblèren. “Danke!” “Bitte!”

Na de gelijkmaker krijgen we een enerverende wedstrijd. Het mooiste wat we te zien krijgen komt op naam van Micanski, die katachtig een omhaal maakt. Zijn mooie poging strandt helaas op het aluminium, dichterbij zullen beide teams niet meer komen.

Wij nemen afscheid van het Wildparkstadion en danken Dietmar voor de gastvrijheid. De vraag of we nog een biertje blijven drinken beantwoorden we helaas negatief, aangezien we nog een andere afspraak hebben.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.