30/08/14 FC Luzern 1-1 FC Aarau

FC LuzernFC Aarau30/08/14 – 19:00
FC Luzern 1-1 FC Aarau
Swissporarena
9.488 toeschouwers
Super League

Één van de laatste stuiptrekkingen van deze vakantie speelt zich af in Luzern. Eerder op de dag hebben wij Karlsruhe aangedaan voor een wedstrijd en na deze pot rijden wij weer een belachelijke afstand.
Waar we richting Karlsruhe het nodige oponthoud hebben gehad, kunnen we nu zo doorrijden.

Een geschikte parkeerplek vinden zonder er voor te betalen lijkt onmogelijk en we leggen maar 10 CHF neer voor een plek voor het stadion. De waterkanonnen hebben we al gevonden en de agentjes zijn met velen aanwezig, dit stemt ons vrolijk.
In de hoop op een derby en uitverkocht huis trekken we voor ons vak maar een pils open.
Met een capaciteit van 17.800 en een opkomst van nog geen 10.000 blijkt het echter bij lange na niet uitverkocht. We gaan de tribune op en krijgen meteen twee vlaggen in onze handen geduwd. Of we alsjeblieft even willen wapperen bij de opkomst, zo gezegd zo gedaan. We zijn de moeilijkste niet.

Tijdens ons gewapper met de vlaggetjes, die we tot drie keer toe moesten repareren, treffen we meteen de eerste pyro. Ook de gasten (met zo’n heerlijk Duits adelaartje in het logo) maken er een feestje van met meerdere capo die voor de hekken van het vak staan.
De wedstrijd begint en “Lözarn” blijkt toch een geinig repertoire te hebben. Waarom ze zichzelf Lözarn noemen heeft weer te maken met dat nep-Duitse taaltje van die gekke Zwitsers.

Luzern is een echte heen-en-weer. Een soort FC Volendam van Zwitserland zeg maar. Sinds het ontstaan van de landelijke competitie in Zwitserland is FCL acht maal gedegradeerd naar het tweede niveau en even zo vaak weer gepromoveerd. De in 1901 opgerichte club won die titel eenmaal en moet de laatste jaren genoegen nemen met een plaats in de onderste regionen van de Super League. In 2011/2012 had het nog een uitschieter naar boven, een tweede plaats.

Zowel Luzern als Aarau hebben een geslaagde generale gehad in de Schweizer Pokal (9-0 en 7-1 tegen respectievelijk FC Konolfingen en Taverne) en trekken deze lijn goed door. Toch word Aarau al snel naar achter getikt met fantastisch voetbal. Luzern legt zonder enige moeite tikkie-takkie voetbal op de mat en Aarau moet naar achteren.
Het is een wonder dat het in de 30e minuut nog 0-0 staat, dit mede mogelijk gemaakt door keeper Mall, de absolute uitblinker bij de gasten. Capituleren doet de beste man pas in de 33e minuut na koelbloedig afronden van Lezcano.
De volgende pyro is een feit, die Zwitsers snappen het wel. Het blijft wonder boven wonder 1-0 tot het rustsignaal. Keeper Mall tikt alles wat tussen de palen landt eruit en het aluminium doet de rest.

In de rust zorgt een prijsvraag en een kiss-cam voor het nodige vermaak. Jammer dat we niet werden gespot door de cameraman, want we hadden ons keurig tussen een paar mooie vrouwen ingenesteld. We schelden de beste man eventjes uit in ons beste Zwitsers/Duits en zien daarna de 22 spelers weer arriveren.

Luzern tikt vrolijk verder alleen de finesse ontbreekt waardoor Aarau uit zijn schulp kruipt en ook de nodige kansen mag noteren. Briljant, aangezien alle kansen van de wedstrijd zich aan onze kant bevinden.
Ook wij voelen de spanning van deze wedstrijd en het voetbal is weer ontzettend vermakelijk. Mogen wij nog één keer afgeven op het dramatische spel van de Fransen en aanmerken dat dit echt een verademing is? “Ja dat mogen wij.”

In de 65e minuut valt de gelijkmaker, en wat voor één! Djuric legt aan van een meter of 35 en krult de bal perfect in de kruising. In het nog prille seizoen durven wij al met zekerheid te zeggen dat dit het doelpunt van het seizoen is.
Hierna ligt de wedstrijd nog meer open als dat hij al deed en zien wij twee teams vol strijden voor de overwinning. Het blijft spannend maar helaas voorkomen de keepers en het aluminium (een keer of 3) dat er een winnaar komt. Zo eindigt deze attractieve wedstrijd in 1-1.

Snel weer terug richting Basel om te gaan slapen. Morgenochtend om 10 uur moeten we van de camping af zijn. Zes uur later krijgen we de kers op de taart, FC Basel – BSC Young Boys Bern.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.