30/03/14 CS Visé 0-0 KAS Eupen

30/03/14KAS EupenCS_Visé – 15:00
CS Visé 0-0 KAS Eupen
Stade de la Cité de l’Oie
1300 toeschouwers
Tweede Klasse

“Volgend seizoen doen we het wat rustiger aan hoor”, zeiden we tegen elkaar, vorig jaar Mei in Meppel. Op dat moment bereidde we ons voor op de 50e wedstrijd dat seizoen. Van dat “wat rustiger aan doen” is verdacht weinig terecht te komen. Bijna twee maanden eerder dan vorig seizoen mogen wij ons opmaken voor de 50e wedstrijd dit seizoen.

Na gisteren weer een bezoek te hebben gebracht aan ZVV Pelikaan vinden wij het wel weer even welletjes geweest met het Nederlandse voetbal.
Afwisseling bevalt ons alleraardigst en zodoende trekken wij met onze karavaan door naar Visé. Visé speelt eigenlijk nergens meer om helaas (de degradatiestreep ligt zestien(!) punten boven hun).
De tegenstander van vandaag is de enige Duitstalige Belgische club op een enigszins aanmerkelijk niveau, KAS Eupen. Ze praten dan wel een andere taal, toch mogen we spreken van een derby.

Het weer was ons weer eens fantastisch gezind. Helaas vertrokken we weer zodanig vroeg dat we dit niet helemaal aan zagen komen, anders hadden we onze zwembroek wel aangetrokken.
Onderweg stickeren wij nog even de lijn Tilburg – Eindhoven en trekken hierna in dit heerlijke weer snel door naar Maastricht.
Hier stappen wij over op weer zo’n Belgisch sprintertje, gelukkig hoeven we maar één station over de grens te zijn.

Wij stappen uit en krijgen vervolgens de schrik van ons leven.
Bovenaan worden we opgewacht door een kudde politie-agenten die ons vraagt wat we komen doen. Wij leggen vervolgens ons onbegrijpelijke verhaal voor de zoveelste keer uit deze maand. Daarna worden we tegen een muur aangerost en worden we werkelijk waar van top tot teen gefouilleerd. Naast een paar verdwaalde biertjes hadden wij echter niks ernstigs meegenomen.
Is dat dan echt zo’n beladen wedstrijd?

Eenmaal het station verlaten is het dat kilometertje dat we afleggen verdacht rustig.
Dit bevalt ons dan weer allerminst maar hopen nog steeds het beste. We zoeken een plekje dicht bij de zon om nog even bij te kleuren. Zo vliegt het laatste uurtje voorbij en mogen wij ons richting het stadion begeven.

Daar aangekomen volgt weer een verassing; in plaats van de verwachte vaders met kinderen  staat er een flinke groep tuig voor de hoofdingang. We mogen aannemen dat dit een samenhoping van Visé en Maastricht is, aangezien ze vriendjes zijn met de Nederlandse stad 10 kilometer verderop. Opvallend is dat deze hele groep zich niet in het stadion heeft vertoond.

We lopen er omheen en zoeken een paar mooie plaatsjes op de tribune op.
Staanplaatsen bevallen ons goed, helemaal vlak achter de trommel van Visé. Helaas is er geen hond om mee te blèren en zo gaat dit leuke idee voorbij.
Aan alles merken we dat Visé meer in zijn mars heeft, het komt er vandaag alleen niet zo uit. KAS Eupen is daarentegen wel met een grote groep gekomen dus richten we ons daar maar op.

Het klasseverschil op het veld is immens, het enige nadeel is dat Eupen het nalaat om te scoren. Zo blijft Visé in leven en mag het bij een spaarzame counter hopen op een driepunter. Ondanks dat Eupen best leuk speelt (en Visé het voor hun doen ook best wel goed doet), is de wedstrijd niet over om naar huis te schrijven. Al in de 30e minuut zien wij de beginstand ook de eindstand worden.

Maar de wedstrijd had wel te maken met een scheids die het niet zo op Duitsers heeft (of Visé heel erg lief vind). Zo wordt in de 60e minuut een zeer discutabele rode kaart gegevens aan Porcar na een opstootje wat eigenlijk geen opstootje was. De speler van Visé valt Porcar aan, deze weert hem slechts af, na deze halve duw moet Eupen verder met 10 man. In de 76e minuut mag de volgende speler van Eupen voortijdig gaan douchen. Rodrí maakt een overtreding aan de zijlijn. Het was weldegelijk een overtreding, geel had misschien wel op zijn plaats geweest, maar rood?

Het tekent de ambities maar al te duidelijk dat Visé met 11 tijdrekt tegen de 9 van Eupen.
Eupen heeft haast en ziet de titel uit het zicht verdwijnen maar speelt het laatste kwartier met het hart.
Het leverd echter niks op en het eindigd deze wedstrijd in een stand die wij haten, 0-0.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

 

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.