01/02/15 MVV Maastricht 3-1 Roda JC Kerkrade

MVVRoda JC01/02/15 – 14:30
MVV Maastricht 3-1 Roda JC Kerkrade
Stadion de Geusselt
8.321 toeschouwers
Jupiler League

De meeste mensen met ook maar een klein beetje verstand blijven in deze tijd van het jaar binnen. Het is koud en guur, het regent continu en als het niet regent dan sneeuwt het wel. Ideaal om lekker een zondagje bankhangen in te plannen, of gezellig doen bij de open haard. Maar gelukkig vallen wij niet in die categorie, wij rijden een roteind naar Limburg voor een derby.

Onderweg doen we ook nog 15 stations aan. Wat moet dat moet en daarom melden wij ons keurig op tijd in Maastricht.
Roda JC is voor het eerst sinds 15 jaar weer te gast in De Geusselt en dat mogen we uiteraard niet missen. Met een nagenoeg uitverkocht huis en de grootste tifo-actie uit de geschiedenis van MVV moet het wel een feest worden.

Die o zo grote actie ging voornamelijk over het zwaaien met vlaggetjes tijdens het Maastrichts volkslied, maar de actie valt volledig in het water. Ieder staat maar niemand is met hun vlaggetje aan het zwaaien. Beetje zuur voor de supporters die zich voor deze actie hebben ingezet.
Tot overmaat van ramp komt het middelste doek op de korte zijde ook nog naar beneden, dus ook deze actie verloopt niet vlekkenloos.

Sfeer is er daarentegen wel. De Angel Side laat zich goed horen en ook de gasten uit Kerkrade doen goed hun best. Iets wat ons ook meteen opvalt is de hoeveelheid haat die te beproeven is. Zowel op het veld als op de tribune is het goed te merken dat MVV en Roda een hekel aan elkaar hebben.
MVV opent krachterig zonder echt gevaarlijk te worden en Roda tast een beetje af. Toch valt er al heel snel een doelpunt voor Roda zonder dat er ook maar een goede actie is geweest.

In de 10e minuut onderschept Anco Jansen een terugspeelbal en passeert met de nodige moeite de keeper van MVV. De 0-1 voor de gasten wordt begroet met wat vuurwerk. De lol zal er bij hun snel vanaf zijn.
Twee minuten later draait een voorzet van Stef Peeters pardoes het doel in en staat het weer gelijk.

Niet veel later zien wij één van de meest domme rode kaarten aller tijden.
De doelpuntenmaker van Roda, Anco Jansen claimt een hoekschop. Echter wijst de scheidsrechter een doeltrap toe en Jansen gaat klagen bij de grensrechter.
Dit gebeurd op een dermate agressieve manier dat hij meteen geel krijgt, allemaal best logisch. Maar Jansen spuugt de scheidsrechter vervolgens in het gelaat en mag na 25 minuten al gaan douchen.

Na deze stupide actie is het éénrichtingsverkeer richting het doel van Bram Verbist. De doelman brengt een aantal goede reddingen, maar levert vervolgens iedere lange trap weer in en zo kan MVV weer aanzetten.
De rust is dichtbij en Roda probeert deze met een 1-1 stand in te gaan. Dit lijkt te lukken. Tot in de blessuretijd, Bryan Smeets pegelt de bal van een meter of 20 de kruising in.

Deze mentale slag komt Roda niet meer te boven. Op een grote kans na brengt Roda niets meer in. Alleen de supporters laten nog van zich horen doormiddel van wat vuurwerk dat ze het veld op te smijten. Scheids legt de pot per direct stil maar aanvoerder Guy Ramos is hem voor, hij werkt het hoogstpersoonlijk weg en we kunnen verder.
De wedstrijd wordt er niet leuker op en wij besluiten onze luie reet maar eens te verplaatsen naar een stukje verderop. Dichtbij de harde kern en het uitvak, in de hoop dat we het helemaal los zien gaan.

Hierin worden wij op onze wenken bediend. MVV wakkert de Kerkraadse wat aan door een zwart-gele pop aan een galg te hangen. Dit bevalt natuurlijk totaal niet en Roda begint met het uitdagen van het thuispubliek.
Na wat over en weer geschreeuw en wat wankeren lijkt de rust wedergekeerd. Toch verzamelen zich verdacht veel gasten met een capuchon zich aan de voorkant van het uitvak.
Er worden wat attributen heen en weer gegooid, waaronder vuurwerk. De vlam slaat meteen in de pan. De gasten smijten onder andere een deur het veld op en lijken zich over de hekken te gaan begeven. Dit blijft echter maar net achterwege en beiden kernen beperken zich tot het uitnodigen van de rivaal voor een potje knuffelen buiten het stadion.

Op het veld valt ondertussen ook nog de 3-1 en de wedstrijd is gespeeld. Davy Brouwers is de gevierde man en MVV viert het feest.
De spelers komen na de wedstrijd iedereen bedenken en juichen zich wat af. Deze taferelen kennen wij alleen van kampioenschappen, maar de overwinning vandaag is blijkbaar net zoveel waard.

Wij lopen het stadion uit en gaan toch nog even buurten bij het uitvak. In de hoop nog wat mooie foto’s te kunnen maken van een clash. We komen bedrogen uit. Op 50 meter afstand krijgen we al te maken met de mobiele eenheid en dus keren wij huiswaards.
Het duurde tot halverwege Brabant voordat we onze tenen weer konden voelen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.