07/02/15 Atlético Madrid 4-0 Real Madrid CF

Atletico MadridReal Madrid07/02/15 – 16:00
Atlético Madrid 4-0 Real Madrid CF
Estadio Vincente Calderón
54.900 toeschouwers
Primera División

Met een kleine twee uur vertraging stegen we vrijdagavond op in Charleroi. Madrid was de bestemming en onder andere de Madrileense derby stond op het programma. Het grote Real op bezoek bij de huidige kampioen van Spanje; Atlético. Een wedstrijd tussen twee grootmachten in Europa. Een replay ook van de laatste Champions League finale. Toen sleepte Real er met pijn en moeite een verlenging uit die het uiteindelijk nog won ook. Het was al de derde derby van dit kalenderjaar; 2-0 voor Atlético en 2-2 in Bernabeu.

Hoewel Atlético Madrid de tweede club is van de Spaanse hoofdstad rijgt het momenteel de prijzen aan elkaar. Sinds 2010 zijn er twee Europa League’s, twee Europese Supercup’s, een Copa del Rey en een Spaans landskampioenschap op haar palmares bijschreven.
Dit seizoen lijkt het echter weer achter Real en Barcelona aan te moeten lopen. Voorafgaand aan deze partij bedroeg de achterstand op Real tien punten en ook Barcelona staat nog boven Atlético.

Toch begon Atlético als favoriet aan deze partij. De laatste vijf derby’s wist Real niet te winnen en daarnaast verschijnt Real met een gemankeerd elftal in Vincente Calderon. Ronaldo is dan wel weer net terug van een schorsing, maar een achterhoede bestaande uit Carvajal, Nacho, Varane en Coentrão is duidelijk niet de eerste keus van Ancelotti. Sterren als Sergio Ramos, Pepe, Marcelo, Modric en James ontbraken vandaag en hier wist Atlético van te profiteren.
De gastheren waren veel feller, gretiger en creëerden kans op kans. Real Madrid heeft de gehele wedstrijd niks laten zien. Na ruim een kwartier spelen stond het al 2-0 door Tiago en Saúl. Vlak voor rust drukt Real Atlético terug, maar de rust komt op een zeer ongelegen moment voor de gasten. Atlético kan zich weer opladen en de tweede helft is het éénrichtingsverkeer. In de 67e minuut maakt uitblinker Griezmann er 3-0 van en het slotakkoord is voor Mandžukić die op aangeven van invaller Torres de 4-0 binnen prikt.

Atlético wint voor het eerst in 16 jaar weer een competitiewedstrijd tegen Real in eigen huis en vooral de kritiek op Casillas en Bale is niet mals de dag erna. Voor ons is het slechts de start van dit weekend, wij trekken gelijk door naar het station, de trein in naar Alcorcón.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 07/02/15 Atlético Madrid 4-0 Real Madrid CF

  1. Joop Kolkman zegt:

    Leuke site, succes, Joop Kolkman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.