21/11/14 Brentford FC 2-1 Fulham FC

Fulham FC Brentford FC21/11/14 – 19:45
Brentford FC 2-1 Fulham FC
Griffin Park
12.255 toeschouwers
Championship

Griffin Park is één van de stadions die bovenaan ons verlanglijstje staat om te bezoeken. Binnenkort gaat het neer en we wilden toch heel graag dit stadion nog kunnen bewonderen. Gelukkig voor ons valt het dit weekend precies op zijn plaats. Brentford speelt tegen Fulham en een dag later Charlton Atlethic tegen Millwall. Twee Londense derby’s in één weekend.

Een uitverkocht Griffin Park voor de derby van West Londen, een mooi vooruitzicht.
Rond negen uur Engelse tijd zetten we voet aan wal op het eiland. We droppen onze bagage in het hotel en struinen wat door Londen heen. Ruim op tijd trekken we richting Brentford voor een rondje langs de vier pubs op de hoeken van het stadion. Na vier grote pint’s is het tijd de tribune op te gaan.

Het stadion is inderdaad prachtig, zeker zonder lege zitplaatsen is de atmosfeer geweldig. De wedstrijd vangt aan en zoals naar verwachting pakt Brentford het initiatief. De gasten lijken allergisch van de bal, want alles wordt linea recta naar voren gestuurd. Brentford zet druk en krijgt meerdere kansen, maar Fulham blijft op de been dankzij Marcus Bettinelli. De doelman van Fulham, die vorig jaar nog in de League Two speelde, is de beste van het veld en pareert alles wat op zijn pad komt.
Dat de rust wordt bereikt meteen 0-0 stand is eigenlijk wonderbaarlijk te noemen. Beide keepers staan hun mannetje en mogen voldaan gaan rusten.

Dat Brentford een nieuw stadion wil is jammer, maar wel te begrijpen. In de rust, als iedereen op weg gaat naar een biertje en wat te vreten ontstaat er een opstopping op de tribune die zijn weerga niet kent. Een goede infrastructuur was er niet, een dringende menigte met het recht aan degene met de grootste mond was het gevolg.

Gelukkig overleven we het en melden wij ons weer keurig op onze plekken voor de tweede helft. Al snel gebeurd datgene wat niemand verwacht. Dean maakt een foutje en speelt Fulham zodanig in de kaart dat het voor Hugo Rodallega een koud kunstje is om af te ronden. De gasten komen op voorsprong, geheel tegen de verhouding in.
Brentford is compleet van slag en verliest ook de grip over de wedstrijd.

Met nog een kwartier te spelen gaan the Bees nog maar eens achter hun ploeg staan, nog harder dan eerst. Dit lijkt effect te hebben en de weg naar voren wordt al snel weer gevonden. Echter blijkt Bettinneli nog steeds een sta-in-de-weg. Na 80 minuten is het eindelijk zover. Harlee Dean, die zich de 0-1 mocht aanrekenen, knalt hoogstpersoonlijk de 1-1 in de kruising. Griffin Park ontploft en ondersteund door het publiek gaat Brentford door richting de overwinning.

Het lijkt te gaan eindigen in een gelijkspel, totdat Jota vlak voor tijd naar binnen sprint. Hij speelt twee man uit, en vuurt een pegel af. Deze wordt van richting veranderd en belandt in de korte hoek. 2-1 voor Brenford, Griffin Park ontploft opnieuw. Zelfs een kleine pitch-invasion toch gevolg.
Niet lang daarna is de wedstrijd ten einde.

Een uitzinnige menigte ontvangt de eerste overwinning op de rivaal in meer dan 16 jaar als het winnen van de Champions League. We zijn overduidelijk met onze neus in de boter gevallen met deze wedstrijd.
Moe maar voldaan ruilen wij het stadion in voor ons hotel. Morgen op bezoek bij Charlton Atlethic – Millwall, hopen dat we weer zo’n pot voorgeschoteld krijgen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.