23/03/14 RKSV Bekkerveld 1-0 EHC Heuts

23/03/Bekkerveld14EHC Heuts – 14:30
RKSV Bekkerveld 1-0 EHC Heuts
Sportpark Aarveld
± 200 toeschouwers
Hoofdklasse B Zondag

Een dag na de wedstrijd van ASWH tegen HSV Hoek trekken wij naar Zuid-Oost Limburg. Bij voorbaat zien we eigenlijk een beetje op tegen de wedstrijd die wij hebben uitgekozen. Bekkerveld is de gastheer van vandaag, maar wat we weten van deze ploeg is tot nu toe niet geweldig. Het ligt in een buitenwijk van Heerlen wat met het OV dramatisch te bereiken is, de club heeft geen tribune en het staat ook niet bekend om zijn hoge supportersaantallen.

In alle vroegte stappen wij de trein in om nog een paar stations in Limburg op de foto te kunnen zetten. Volgens plan worden achtereenvolgens Landgraaf, Heerlen de Kissel, Eygelshoven en Eygelshoven Markt van onze sticker voorzien. Een paar minuten voor de aftrap arriveren wij dan eindelijk op het sportpark.

Positief waren we nog steeds niet over deze vereniging, zeker toen bleek dat we wel 5 euro neer moesten leggen om binnen te mogen, maar geen kaartje hiervoor terug kregen. Wij geven ze het voordeel van de twijfel en schaffen maar een paar lootjes aan zodat we nog enig bewijs hadden van onze aanwezigheid bij deze wedstrijd.
Dit bleek een gouden greep te zijn. De vorige loterij waar wij in de prijzen vielen was bij RBC, toen wij een DVD van het WK wonnen. Deze prijs beviel ons uiteraard niet zo goed. Groundhoppers houden niet van kijken door een schermpje namelijk. Ook hier bij Bekkerveld vielen wij in de prijzen, deze prijs beviel ons stukken beter. Wij krijgen het bierpakket naar ons toegeschoven, met allerlei kloosterbiertjes en nog een paar verdwaalde Limburgse en Duitse biertjes. Hier zijn wij uiteraard niet vies van.

De club verwierf hiermee al bijna een heldenstatus en dit werd alleen nog maar beter. Aan de bar vragen wij naar sjaals, deze werden echter niet meer verkocht. Maar wij krijgen wel het aanbod om de sjaals die boven de bar hingen van ze over te kopen. Wij krijgen een trappetje aangereikt en mogen ze hoogstpersoonlijk van de muur af trekken. De kantine gaat toch binnen enkele weken tegen de vlakte dus ze moesten er vanaf. De loterij en de sjaals kosten ons slechts een totaalbedrag van twaalf euro.

Aan ons accent werd al vrij snel duidelijk dat wij niet uit Limburg kwamen. Zeker nadat wij twee van de drie sjaals wegkapen van deze vereniging reist de vraag waar we dan wel vandaan komen. Wij staan de geïnteresseerde Limburgers uiterst beleeft te woord terwijl wij één van de vele kloosterbiertjes uit het pakket nuttigen. Het antwoord doet velen versteld staan en we krijgen hierdoor bijna een godenstatus aangemeten. Waarom we er zijn begrijpen ze nog steeds niet, maar dat is te verwachten. Waarom iemand groundhopt blijft een raadsel totdat diegene er zelf aan begint.

O ja, er werd ook nog een wedstrijd gespeeld. In de eerste helft pakt Bekkerveld een voorsprong. Deze 1-0 blijkt ook de eindstand, waardoor Bekkerveld nog mag hopen op lijfsbehoud. Voor EHC wordt het nu billen knijpen en ziet de concurrentie hard naderen.
In deze hoofdklasse zal de degradatiestrijd vermoedelijk spannend blijven tot het eind van de competitie.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.