22/03/14 ASWH 1-2 HSV Hoek

HSV Hoek22ASWH/03/14 – 14:30
ASWH 1-2 HSV Hoek
Sportpark Schildman
561 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

Na een weekendje ver weg zoeken we het nu dichter bij huis. Het goede weer van in Brugge heeft plaatsgemaakt voor wolken en een ijskoude wind. Ons plan om van tevoren een biertje te drinken in het nabijgelegen Baxpark valt dan ook letterlijk in het water. Hierdoor worden wij genoodzaakt om anderhalf uur voor aanvang van deze wedstrijd ons alvast te melden in de kantine. Het enige voordeel dat we uit dit probleem konden halen was dat we zo vroeg arriveerden, dat we nog geen entree hoefden te betalen. Zoals een zeker J. Cruijff ooit zei “Elk nadeel heb ze voordeel”. Hier blijkt wederom geen speld tussen te krijgen.

Het tweede voordeel werd ontdekt toen wij daadwerkelijk de kantine betraden. Op de knapheid van het personeel achter de bar was duidelijk niet bezuinigd. We doen nog even onze vaste toto, en merken al gauw dat er heel wat potjes gespeeld worden op deze dag waar we maar al te graag bij hadden willen zijn. Zo noteren wij Chelsea – Arsenal (wat na 17 minuten al 3-0 blijkt te staan) en ook Hajduk Split – Dinamo Zagreb is een potje waar wij maar al te graag nog eens op de tribune zouden willen zitten.

Maar helaas, ook wij hebben geen geldboom in de achtertuin staan dus moeten wij het doen met een topper in de Hoofdklasse B Zaterdag. Voor de achthonderd duuzendste keer is het ASWH-Hoek voor ons. ASWH is weer in een neerwaartse spiraal terecht gekomen en heeft hier de koploper Hoek redelijk uit het zicht verloren. Het verschil is 9 punten en wanneer Hoek vandaag de volle mep binnenhaalt mogen ze zich eigenlijk al kampioen wanen. De enige overgebleven “concurrent” zou Stedoco zijn, maar ook dit verschil is al 8 punten.

Het begint leuk, HSV heeft redelijk wat supporters meegenomen uit de klei van Zeeuws-Vlaanderen en bij de opkomst worden de nodige vlaggen zichtbaar. Bij de aftrap worden ook nog een paar rookpotjes het veld op gegooid waardoor de wedstrijd vijf minuten later moet beginnen.

De wedstrijd is eigenlijk van een bedroevend niveau. Beide teams krijgen wat kansjes, maar het vizier staat niet echt op scherp. Hoek is lichtelijk de betere partij en dit lijkt zich na een half uur uit te betalen. Het doelpunt, welke al bejubeld werd, wordt uiteindelijk afgekeurd wegens buitenspel en zo gaan we de rust in met een 0-0 stand.

De loterij hebben we maar voorbij laten gaan, onze dag komt nog wel. Een boodschappen pakket is hartstikke leuk, maar aangezien wij onze inkopen toch al gedaan hebben laten we het links liggen. Hierna valt er eigenlijk tot de 80e minuut weinig te vermelden. Beide ploegen willen op zich wel, maar glijden iedere keer uit op een moment dat het interessant lijk te worden. Het trapveld bij ons achter is dan ook in betere staat dan dit veld.

Toch opent ASWH 10 minuten voor tijd de score en lijkt er nog een klein beetje hoop op het kampioenschap (In tegenstelling tot eerdere berichten van onder andere de speaker). Hoek lijkt opeens wakker en prikt er snel nog twee in, waardoor het kampioenschap slechts nog een formaliteit lijkt. Wij gaan er snel vandoor, dit seizoen is voorbij en ASWH mag het weer gaan proberen via de play-offs.

Morgen moeten we er weer vroeg uit voor een dagje in Zuid-Oost Limburg. Bekkerveld – EHC Heuts is de te bezoeken wedstrijd.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.