23/11/14 KV Kortrijk 3-1 SV Zulte-Waregem

KV KortrijkSV Zulte Waregem23/11/14 – 20:00
KV Kortrijk 3-1 SV Zulte-Waregem
Guldensporenstadion
9.079 toeschouwers
Jupiler Pro League

Na twee mooie potjes op het Engelse eiland pakten wij om twee uur de boot terug naar het vaste land. Twee uurtjes later en nog een uur tijdsverschil verder, zetten wij weer voet op het continent. Naar huis gaan we echter nog niet. Eerst nog even via Kortrijk. Twee seizoenen geleden zagen we hier een matige derby tussen KVK en Essevee. Nu het toch op de route ligt geven we beide ploegen een herkansing.

Ditmaal geen levensgevaarlijke corteo en vlak voor de aftrap betreden we onze tribune. Met een groots (georganiseerd) vuurwerk kwamen beide elftallen het veld op voor deze Zuid-West Vlaamse Derby. De Kerels (zoals Kortrijk zichzelf noemt) begonnen fel aan de wedstrijd. De eerste goal was echter voor de gasten. De eerste de beste counter zat er direct in; 0-1.

De thuisploeg verloor daarna de controle over de wedstrijd en de gasten kregen de macht op het veld. Echt overtuigt was Zulte niet van zichzelf want vanaf de twintigste minuut werd er al tijd gerekt. Dit maakte de wedstrijd feller omdat de frustraties toenamen.

De wedstrijd was na de rust ook niet veel soeps. Kortrijk probeerde met vechtvoetbal de wedstrijd onder controle te krijgen maar ze werden regelmatig teruggefloten door de scheids.
In tien minuten draaide de wedstrijd echter honderdtachtig graden in het voordeel van de thuisploeg. In negen minuten scoorde Kortrijk drie keer en kreeg Essevee rood. Het publiek leefde helemaal op en zo kregen wij nog een prachtige afsluiting van een prima Engeland-trip.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.