09/08/14 Montpellier HSC 0-1 Girondins de Bordeaux

Montpellier HSCGirondins de Bordeaux09/08/14 – 21:00
Montpellier HSC 0-1 Gir. de Bordeaux
Stade de la Mosson
15.190 toeschouwers
Ligue 1

Wedstrijd nummer 2 deze vakantie en nummer 3 totaal in Frankrijk was onze eerste Ligue 1 pot.
Montpellier ontving in eigen stadion subtopper Bordeaux. Twee clubs die zich op dezelfde plekken richten in de eindrankschikking. Montpellier richt zich, ondanks een recent kampioenschap in 2012, op de subtop. Een categorie waartoe Bordeaux zich ook al jaren mag rekenen.
Jarenlang werd de competitie geregeerd door Lyon, maar door de entree van het grote geld in deze competitie zal de strijd om te titel dit seizoen zeer waarschijnlijk gaan tussen Lyon, PSG en Monaco. Beide teams van vandaag zullen daar vlak onder willen eindigen om zo een Europees ticket in de wacht te slepen.

De titel van Montpellier was de enige in de 95 jaar durende geschiedenis van deze club. Ondanks dat de roots van de club al in 1919 liggen viert de club Montpellier Herault SC dit seizoen haar 40 jarige bestaan. In 1974 fuseerde het toenmalig Montpellier-Littoral FC namelijk met AS Paillade. De fusieclub kreeg de naam Montpellier La Paillade Sport Club. Aan deze naam ontleent de side van de ultra’s nog altijd haar naam: Butte Paillade. In 1989 nam de club haar huidige naam aan.

Na een paar biertjes met perziksiroop (een echte aanrader!) te hebben gedronken op het supportersplein van MHSC trokken we richting onze plekken. Deze bevonden zich op de tweede ring van de iconische 3-rings tribune van het Stade de la Mosson. Deze tribune is de absolute blikvanger van het in 1972 geopende stadion, waarin zo’n 33.000 mensen kunnen plaatsnemen.
Het was dan eigenlijk ook jammer dat we geen plekken hadden met zicht op deze tribune. Tevens bleef de derde ring vandaag gesloten. Net als wel meer vakken in het stadion vandaag. Nee, een echte publiekstrekker is Montpellier niet. Slechts de helft van de stoeltjes waren bezet vandaag.

De ultras van Bordeaux lieten zich ver van te voren al goed horen. Onze hoop richtte zich dan ook volledig op het matig gevulde uitvak. Gelukkig kwam er enkele minuten voor de aftrap ook leven bij de ultra’s van Montpellier en kon het feestje beginnen.

De wedstrijd was alles behalve Frans. Bij Frans voetbal ben je al snel geneigd te denken aan een schaakspel, berekenend voetbal, loerend op die ene kans. Deze wedstrijd was daarentegen heel open. De thuisploeg was de betere van de twee, maar ook Bordeaux kreeg voldoende kansen. Het waren dan ook de gasten die, tegen de verhouding in, op voorsprong kwamen via Diabaté.

Helaas was dat voor Bordeaux ook het teken om zich terug te laten zakken en het typische franse spelletje te gaan spelen zoals we dat eerder
hebben omschreven. Montpellier bleef de betere ploeg en vlak voor rust hadden ze gasten minutenlang vast in het eigen strafschopgebied. De 1-1 viel
echter niet en Bordeaux haalde opgelucht adem dat het met een voorsprong kon gaan rusten. Voor Montpellier kwam de rust absoluut ongelegen want ze hadden Bordeaux klem.

In de tweede helft veranderd er eigenlijk weinig. Bordeaux zakt in en Montpellier komt. Tot grote kansen lijdt dit echter niet en Girondins is zelf enkele keren gevaarlijk uit de counter. In de laatste minuten ontwikkeld zich iets van wat op een slotoffensief lijkt, maar de gasten houden stand en stelen zo de drie punten uit het Stade de la Mosson.

 

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.