18/11/12 Millwall FC 1-0 Leeds United

18/11/12
Millwall FC 1-0 Leeds United
The New Den
13.117 toeschouwers
Championship

De laatste van de drie potten in Engeland was de reden van de trip. Na vorig seizoen de kraker West Ham United – Millwall te hebben gezien, wouden we dit seizoen het liefst deze wedstrijd maar dan andersom. De promotie van The Hammers gooide echter roet in het eten en dus werd er naar een goed alternatief gekeken. Wedstrijden tegen Crystal Palace zijn altijd leuk, net als tegen de grotere clubs in de competitie, Bolton, Blackburn en Leeds. De keuze viel uiteindelijk op de laatste, voornamelijk door de combinatie met de andere wedstrijden.

Een goede keus, zo bleek het. Leeds had de hele upper-tier van The North Stand uitverkocht en deze was zeer luidruchtig aanwezig. Ook van Millwall was er een fantastische sfeer. Het bekende “No one like us” werd afgewisseld met een masaal “Miiiiiiiiillllllll” en vooral een hele hoop gescheld op spelers, tegenstander, uitsupporter en leiding.

Milwall is eigenlijk de gehele wedstrijd de betere partij. Ookal was het van geen van de twee kanten echt goed. Er was veel strijd en de scheidsrechter vond een hoop goed wat de wedstrijd absoluut ten goede kwam. In de eerste helft bleef Leeds redelijk eenvoudig overeind maar zelf word het nooit gevaarlijk.

Vlak na rust komt de ommekeer. Leeds-speler Varney word eraf gestuurd na het geven van een elleboog en sindsdien is het al helemaal eenrichtingsverkeer. Toch duurt het tot de 85e minuut totdat het overwicht uitbetaald word in een goal. The Den ontploft en in de hoek van het stadion ontstaan de eerste opstootjes met richting de uitsupporters.  Leeds zet nog één keer alles op alles maar spits Diouf speelt vooral tegen zichzelf, alles mislukt bij hem.

Zo wint Millwall van Leeds en is het inmiddels al 10 wedstrijden op rij ongeslagen in de Championship. Leeds daarentegen verliest voor de derde keer op rij.
Voor ons was het een fantastisch weekend en we sluiten in stijl af door tijdens een goede drinking session alvast de plannen te smeden voor een nieuwe trip.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.