23/09/12 ADO Den Haag 1-1 AFC Ajax

23/09/12
ADO Den Haag 1-1 AFC Ajax
Kyocera Stadion
14.009 toeschouwers
Eredivisie

Elke club heeft enkele wedstrijden per seizoen die net dat beetje extra hebben. Datgene wat voetbal zo mooi maakt: passie, strijd, fanatisme en beleving.  Bij de wedstrijd van vandaag zijn deze  in grote maten aanwezig. Zowel bij de spelers als bij de supporters. De supporters van ADO dan, want de Ajacieden waren weer niet welkom in Den Haag.

Het tweede negatieve punt van deze wedstrijd is dat de KNVB het weer eens leuk vond om supportertjes te pesten. De wedstrijd was ingepland om half één. Ieder weldenkend mens, zo ook wij, weten dat dit veel te vroeg is. Half één wedstrijden zijn voornamelijk in het leven geroepen bij risico wedstrijden, vandaag waren er echter geen uitsupporters aanwezig, dus waarom plan je de wedstrijd dan om half één?

Ondanks het vroege tijdstip zat er bij de supporters wel een goed sfeertje in, de eerste 10 minuten kolkte het Kyocera Stadion. Een grote passie voor je club, zo zien wij het graag.
FC Den Haag heeee hoooo!!

Na iets minder dan een kwartier ontplofte het stadion toen Beugelsdijk (tamelijk simpel) de 1-0 tegen de touwen kon koppen uit een corner.
Ajax had Europees gevoetbald afgelopen week en dat was merkbaar ook, zeker in het eerste kwart van de wedstrijd. Ze straalden niks uit, geen passie, geen strijd, geen kracht, helemaal niets. Na een half uur lijkt Ajax de wedstrijd enigszins onder controle te krijgen en begint drukt te zetten, ADO smoort dit echter in de kiem en zonder problemen haalt ADO de rust met een 1-0 voorsprong, Ajax heeft niets in te brengen gehad en ADO verzuimt zelfs om de score te vergroten.

De tweede helft had Ajax begrepen dat het spel moest veranderen. Boerrigter komt in het veld en die blijkt ongrijpbaar voor zijn directe tegenstander Omeru. Ajax wordt sterker en na iets meer dan een uur maakt Babel 1-1 na geklungel achterin bij ADO.
Ajax blijft sterker worden en ADO gaat op de counter spelen. De wedstrijd leek eventjes stil te vallen na het doelpunt, Ajax kon niet en ADO wilde niet. ADO knokt met man en macht voor wat het waard is en komt af en toe met een vlijmscherpe counter gevaarlijk voor het doel van Vermeer. Ajax probeert een gaatje te vinden in de Haagse defensie, wat af en toe ook lukt.

Beide teams scoren helaas niet meer, terwijl ze daar allebei mogelijkheden toe hebben gehad. Een gelijkspel is eigenlijk ook wel het eerlijkst. 1-1.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.