15/09/12 VV Nieuw-Lekkerland 0-2 ASWH

15/09/12
VV Nieuw-Lekkerland 0-2 ASWH
Sportpark Excelsior
± 650 toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

Na bijna twee weken werd het weer eens tijd voor een potje voetbal. ASWH hadden we nog niet zien spelen dit seizoen en Nieuw-Lekkerland is niet ver, tel daarbij het mooie weer en het nieuwe sportcomplex van de Nieuw-Lekkerlanders op en 1+1+1+1=4. Juist ja.

Net als vorig seizoen, bij de wedstrijd Kozakken Boys – RVVH, besluiten we er een fietscombi van te maken. Dat leek makkelijker dan het was, want in Alblasserdam raken we verstrikt in een braderie waar het hele dorp en omstreken voor was uitgelopen. 20 man en een paardenkop aanwezig dus. Toch levert het de nodige vertraging op en komen we nog net op tijd aan op het gloednieuwe sportpark van VV Nieuw-Lekkerland.

Zes euro word neergelegd, wat een prima prijsje is voor een degradatiekandidaat in de hoofdklasse. Het sportcomplex heeft één tribune met daarachter de molens van Kinderdijk. Met een lekker nazomer zonnetje leverde dit idyllische plaatjes op.

Over de wedstrijd dan; ASWH zou geen kind mogen hebben aan de gastheren. ASWH is koploper met 4 punten terwijl VV Nieuw-Lekkerland nog geen punt verzamelt heeft. Aan het begin van de wedstrijd zijn de verhoudingen dan ook al snel duidelijk. ASWH voetbalt en Nieuw-Lekkerland laat ASWH het spel maken en probeert er af en toe gevaarlijk uit te komen. Nieuw-Lekkerland staat nog verrassend goed en weet ASWH lang van scoren te houden. Er is uiteindelijk een (onterechte) penalty voor nodig om de ban te breken. Mels van Driel tikt in de 39e minuut de penalty binnen.

De tweede helft was even spectaculair als chaotisch. Nieuw-Lekkerland is net zo sterk als ASWH en er zijn kansen aan beide kanten. Tussen als dat voetbalgeweld in speelt scheidsrechter El-Hajouti een negatieve hoofdrol. Onbegrijpelijke beslissingen aan de ene kant probeert hij te compenseren door aan de andere kant ook te fluiten voor niks. Dit levert veel frustraties op en de sfeer word enigszins grimmig. In de blessuretijd is het uiteindelijk weer Mels van Driel die via een (ditmaal zeer terechte) strafschop de eindstand op 0-2 bepaald.

ASWH gaat hierdoor aan kop van de hoofdklasse B, XerxesDZB en Excelsior Maassluis volgen met evenveel punten maar een iets minder doelsaldo. Nieuw-Lekkerland staat onderaan met 0 punten, net als Nivo Sparta en Achilles Veen.
Volgende week is ASWH gastheer voor Kloetinge, ontvangt Xerxes buurman Alexandria en gaat Excelsior op bezoek bij Heinenoord.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.