26/09/12 FC Utrecht 0-3 AFC Ajax

26/09/12
FC Utrecht 0-3 AFC Ajax
Stadion Galgenwaard
21.678 toeschouwers
2e ronde KNVB Beker

Na afgelopen zondag Ajax al gespeeld te zien hebben in het Kyocera stadion bij ADO Den Haag brengen wij nogmaals een bezoekje aan een club die tegen Ajax speelt. Ditmaal is FC Utrecht aan de beurt. (Nu wel met uitsupporters!). Deze wedstrijd levert geen 3 punten op, maar de inzet is een plek in de volgende ronde van het KNVB bekertoernooi.

Van FC Utrecht is bekend dat het een “Cupfighter” is. Combineer dat met het feit dat ze extreem vroeg in het toernooi een tegenstander van een hoog kaliber op bezoek krijgen en dit toevallig nog de aardsrivaal is ook, zou het niet anders kunnen dan dat we een geweldige pot voetbal te zien krijgen.

Van het begrip cupfighter had dit Utrecht helaas niet veel van begrepen en binnen 20 minuten staat het 0-2. Eerst scoort Sana met een bekeken schot in de linkerhoek, en niet veel later omzeild Babel de buitenspelval en ook de keeper, 0-2 dus.

Het publiek schreeuwt dat de club wakker moet worden, en terecht. De vertoning tot nu toe was niet om aan te zien. Utrecht probeert vervolgens wel ietsje naar voren te schuiven maar dit werkt niet tegen het aanvallend spelende Ajax. De Jong kopt nog op de lat en de rest is het vermelden niet waard.

In de tweede helft kwam er een goed Utrecht op het veld te staan. Ze begonnen zowaar te jagen en leken toch nog voor de volgende ronde te willen gaan. Lang duurt deze instelling niet omdat Eriksen aan de andere kant de 0-3 tegen de touwen jaagt.

Toen knapte er wat bij de meesten op de Bunnikside en vlogen vele liters bier (zonde toch) en tientallen aanstekers richting de doelman van Ajax. Scheidsrechter Nijhuis twijfelt niet en legt de wedstrijd meteen stil. De Bunnikside gooit er een paar niet godsdienstige spreekkoren tegenaan en er klimt een Utrecht hooligan het veld op en gaat met de cornervlag aan de haal. Een stuk of 10 stewards zijn er nodig om dit tuig af te voeren en de hooligan deelt nog een aantal rake klappen uit aan alles wat er om zich heen bevond. Uiteindelijk werd deze dorpsgek afgevoerd en enkele minuten later besluit Nijhuis gelukkig om de wedstrijd voort te zetten.

Dit had Nijhuis achteraf gezien niet hoeven doen. Ajax speelt het resterende half uur professioneel uit en dit leverde ons één van de saaiste momenten uit onze geschiedenis op. Bunnikside wilde niet meer, de Ajax supporters hoorde we ergens in de verte wat schreeuwen maar opgewonden werden we daar nou ook niet van.

De wedstrijd brandt als een nachtkaars uit, eindstand 0-3.

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.