23/05/15 SG Dynamo Dresden 2-1 FC Hansa Rostock

Dynamo DresdenFC Hansa Rostock23/05/15 – 13:30
Dynamo Dresden 2-1 Hansa Rostock
Stadion Dresden
29.534 toeschouwers
3. Liga

Aan het einde van het seizoen besluiten wij nog maar eens een compleet weekend op pad te gaan. We zitten meteen zodra de verkoop van Dynamo Dresden start klaar om twee kaarten te bemachtigen.Daarna begon het wachten geblazen tot het eindelijk zover is.

Tussendoor lijken we zelfs te moeten besluiten om niet te gaan. De problemen liggen in het aantal kaarten dat Hansa Rostock krijgt voor deze beladen wedstrijd. 600 kaarten vinden de Suptras veel te weinig en ze gaan dan ook in protest. Eerst gaat er niemand, vervolgens willen ze een protestmars houden in Dresden. Als klap op de vuurpijl bereiken de berichten ons dat ook K-Block van Dynamo Dresden in protest gaat. Zo lijkt ons weekend in duigen te vallen.

Gelukkig geeft het bestuur van Dynamo Dresden toe en geeft 1600 kaarten aan de gasten. Onder één voorwaarde; Hansa zal zich moeten gedragen anders mogen er de komende tijd helemaal geen fans komen. De stakingen en protesten zijn van de baan en wij trekken oostwaarts.

Vanuit ons hotel in Magdeburg rijden wij al vroeg in de ochtend richting Dresden. Met nog twee uur voor de aftrap komen wij aan in de stad en parkeren de auto op loopafstand van Stadion Dresden, voorheen Glücksgas Stadion.

Eerst bezoeken wij de fanshop waar ze een massale uitverkoop aan het houden waren. Net buiten zien wij een Dresdner corteo arriveren met het nodige vuurwerk.
Vervolgens trekken wij richting onze plekken. Op de eerste rij, met zicht op zowel K-Block als het uitvak hebben wij het goed voor elkaar. Al een uur voor de wedstrijd hebben de beide harde kernen er al goed zin in.

Dat Dresden vandaag afscheid neemt van twee clubiconen is al tijden van tevoren bekend. Met een simpele, maar fraaie pyro neemt K-block afscheid van Benny Kirsten en Cristian Fiel na een jarenlang dienstverband. Helaas had vooral Kirsten, de doelman van Dynamo, zich een andere afscheidswedstrijd voorgesteld, al in de 11e minuut is hij kansloos op een kopbal van Ikeng.

Dresden loopt achteruit en Hansa vecht voor wat het waard is. Een logisch gevolg aangezien Dynamo nergens meer om speelt en Hansa met een beetje pech nog kan degraderen. Dat de gasten niet verder uitlopen hebben ze echt volledig aan zichzelf te wijten. Vlak voor rust trekt Dynamo tegen de verhouding in de stand gelijk als Eilers binnen kopt.

Na rust is Hansa nog steeds de betere al zet het dit niet om in grote kansen. Wel een geluk voor ze dat de scheidsrechter zijn kaarten is vergeten, de beste man laat echt alles lopen. De nodige rotschoppen, pesterijen en ippons worden niet bestraft.
In de 67e minuut verlaat Fiel het veld onder een oorverdovend applaus.

De sfeer bij Dynamo is sowieso de hele wedstrijd al goed. Het hoogtepunt komt net na rust wanneer K-Block het lukt om beide lange zijdes mee te krijgen.
Ook de Suptras uit Rostock gaan leuk, maar we horen ze alleen wanneer K-block een paar seconden stil is. Nog even lijkt het fout te gaan in het uitvak als de Suptras een sjaal en een vlag van Dynamo proberen te verbranden, dit wordt redelijk afgewend door de aanwezige Polizei.

Vlak voor tijd komt Dresden zelfs op voorsprong. Nog steeds compleet tegen de verhouding in. Het is Tekerci die het stadion doet ontploffen.
In de 90e minuut blijkt dan toch dat de scheidsrechter zijn kaarten bijheeft. Bij een opstootje trekt hij een rode kaart voor Ahlschwede van Hansa.

Dresden viert de overwinning met de spelers en supporters. Fiel en Kirsten worden na hun toespraak het K-Block opgeroepen en krijgen de megafoon in handen gedrukt. Door de overwinning in één van de meeste beladen affiches dit seizoen eindigt het enigszins teleurstellende seizoen van Dynamo toch met een positieve noot.
Aan de overkant bij Hansa is het ook feest vanwege het goede nieuws uit Erfurt. FC Rot-Weiß Erfurt – SpVgg Unterhaching staat 1-0 en dit houdt in dat Rostock overleeft in de Dritte Liga. Eind goed, al goed aan beide zijdes.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.