16/05/15 Borussia Dortmund II 2-3 SG Dynamo Dresden

Borussia DortmundDynamo Dresden16/05/15 – 13:30
Bor. Dortmund II 2-3 Dyn. Dresden
Stadion Rote Erde
4.100 toeschouwers
3. Bundesliga

Het laatste deel van het seizoen zijn wij op de Duitse tour gegaan. In de 3. Bundesliga zijn wij recent bij koplopers Bielefeld en Duisburg gaan buurten. Vandaag is het de beurt aan een team dat met een beetje pech vandaag degradeert.
Naast de grote Signal Iduna Arena ligt het oude stadion van Borussia Dortmund: Stadion Rote Erde. Dit in 1926 geopende stadion was tot 1971 de thuisbasis van de hoofdmacht van Borussia Dortmund. Dit bijna communistische bouwwerk met sintelbaan is vandaag het decor van de wedstrijd Borussia Dortmund II – Dynamo Dresden.

Met Dynamo Dresden komt er een bekende en tevens beruchte tegenstander langs. Aan alles blijkt dat de club eigenlijk op een hoger niveau zou moeten spelen. Het gloednieuwe Glücksgas Stadion herbergt 32.000 man en zit met enige regelmaat vol.
Daarnaast zijn ook de Ultras Dynamo beroemd en berucht in en buiten Duitsland.  Volgend jaar zal deze club toch wederom acteren op het derde niveau. Na een voortreffelijk begin van het seizoen zorgt een vrije val ervoor dat de club niet meer is dan een anonieme middenmoter.

Onze rit begint om een uurtje of tien. Voor een rit van zo’n 250 kilometer lijkt dit een ruime marge, maar niet is wat het lijkt. Tot aan halverwege het Ruhrgebied verloopt alles vlekkeloos maar bij Essen gaat het volledig fout. Vanwege wegwerkzaamheden doen wij over 900 meter een minuut of vijftig. Als die ellende eindelijk achter de rug is trappen we het gaspedaal in en arriveren zo’n tien minuten voor aftrap bij Stadion Rote Erde.

Op het moment dat de wedstrijd begint betreden wij de mythische tribunes van de Rote Erde. We zien, zoals verwacht, dat Dynamo Dresden vocaal de sterkste is vandaag. De hoofdmacht van BVB speelt vandaag uit tegen Wolfsburg, dus de Ultras van Dortmund zijn afwezig vandaag.
Al na vier minuten komen de gasten op voorsprong via Hefele. Dresden begroet het doelpunt met een goede pyro show.
Nog geen vijf minuten later komt BVB II alweer op gelijke hoogte wanneer Amini via een been van de tegenstander doeltreffend is.

Ondanks dat Dortmund één-na-laatste staat heeft de ploeg het betere van het spel. De kansen stapelen zich in hoog tempo op. Het lukt niet om één van deze kansen te benutten. Zoals wel vaker in het voetbal valt het doelpunt uiteraard aan de andere kant. Of Müller er zich van bewust is vragen we ons af maar hij krijgt het doelpunt op zijn naam. Een afgeketste bal krijgt hij keihard tegen zijn hoofd geschoten en via hem verdwijnt de bal in het doel.

In de rust vermaken wij ons in een typisch Duitse Biergarten. Na dit kwartiertje vermaak keren wij weer terug naar de tribune. Van het overwicht van Dortmund is in de tweede helft helemaal niets meer over. Na een kwartiertje maakt Dürholtz de treffer. Dresden lijkt in veilige haven.

Tot tien minuten voor tijd is er geen vuiltje aan de lucht voor de gasten. Maar dan komt uit het niets Dortmund terug via een schitterend doelpunt dat het eigenlijk verdient om de wereld over te gaan. Kefkir brengt met een magistraal trucje Harder in stelling. Hij aarzelt niet en schiet van 15 meter snoeihard in de kruising. De aansluitingstreffer is het begin van een flink slotoffensief.

Dynamo graaft zich in en anticipeert op de hoge ballen van Dortmund. Tot de blessuretijd weten ze dit offensief niet om te zetten in grote kansen. Bij iedere vrije trap of corner komt de keeper mee naar voren maar ook dit is voorlopig zonder succes. De scheidsrechter lijkt het nodig te vinden om tien minuten blessuretijd toe te kennen. We gaan er vanuit dat de scheidsrechter zijn toto heeft ingezet op een gelijkspelletje.

Zo gebeurd het dat doelman Alomerovic zeven keer mee naar voren komt. Dit heeft nog bijna succes ook wanneer beide doelmannen in duel komen. Doelman Kirsten van Dynamo is de winnaar en peert de bal naar voren.
Vanaf een meter of veertig probeert Vrzogic het lege doel te bereiken. Zijn poging verdwijnt naast. Na nog een x aantal hachelijke momenten fluit de scheidsrechter dan toch eindelijk af.

Aangezien Mainz 05 II gewonnen heeft is het tweede van Dortmund officieel gedegradeerd. Voor Dynamo zijn het drie nagenoeg onbelangrijke punten maar ze nemen ze wel mee naar huis.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.