05/04/15 MSV Duisburg 2-2 FC Hansa Rostock

MSV DuisburgFC Hansa Rostock05/04/15 – 14:00
MSV Duisburg 2-2 FC Hansa Rostock
Schauinsland-Reisen-Arena
15.630 toeschouwers
3e Bundesliga

Ondanks dat wij een groot fan zijn van Duits voetbal komen wij er dit seizoen zelden. Aan het einde van de zomervakantie gingen we nog even bij Karlsruhe langs, maar dat was het dan ook wel voorlopig. Acht maanden verder gaan we maar weer eens naar onze oosterburen. Vandaag bezoeken we MSV Duisburg dat een thuiswedstrijd speelt tegen laagvlieger Hansa Rostock.

Een uur voor de aftrap parkeren wij de auto, waarbij wij hogere wiskunde moesten toepassen om hem in het vak te krijgen.
Linea Recta gaan we richting de commerciële Schauinsland-Reisen-Arena en schrikken ons rot bij het zien van de rij. Wij hadden onze kaarten van tevoren besteld en konden gelukkig deze rij omzeilen. Met nog een half uur voor de aftrap bestellen wij een halve liter bier en zoeken een plaatsje uit bij de harde kern van Duisburg.

Vlak voor de aftrap krijgen we pas echt door met hoeveel man de gasten vandaag hun club achterna zijn gegaan. Hansa Rostock staat bekend om hun hondstrouwe supporters. Vandaag bewijzen ze dit wederom.
Met een vrij tamme aftrap vangt deze wedstrijd aan en wij zetten onze zonnebril maar eens op. In het zonnetje aanschouwen wij hoe de wedstrijd zich vordert, zonder al te vaak op te veren.

Rondom de rust is het echter goed raak. Eerst brengt Dausch de zebra’s in extase door knap raak te schieten. Nog geen anderhalve minuut later schiet Sburlea schitterend de gelijkmaker tegen touwen. Scheidsrechter Wingenbach vind het luttele tellen later wel welletjes geweest en fluit af voor de onderbreking.

Volgens goed Duits gebruik scoren wij verderop een biertje en een bratwurst. Iets na rust hebben wij het broodje op, gelukkig net op tijd. Een bierdouche is ons deel op het moment dat Duisburg voor de tweede keer op voorsprong komt. Geklungel in de Rostockse defensie brengt Onuegbu in stelling om de 2-1 te maken.

Dat Rostock niet de enige klungelige defensie heeft blijkt vijf minuten later al. MSV krijgt de bal maar niet weg en krijgt het deksel op de neus wanneer Savran weer gelijk maakt zonder het zelf te weten.
Hierna is het de angst er goed ingeslopen bij beide teams en gebeurd er weer weinig. Klotz doet nog een dappere poging met de hak vanaf een meter of 20, maar de keeper houdt deze inzet tegen.

Hansa zal het punt onthalen als een overwinning, bij de thuisploeg zal het als een nederlaag voelen. De thuisclub laat de plek die recht geeft op de play-offs glippen. De Stuttgarter Kickers klimmen naar de derde plaats. De competitie duurt met nog zeven speelrondes voor de boeg lang genoeg om hier verandering in aan te brengen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.