18/04/15 DSC Arminia Bielefeld 2-1 SC Preußen Münster

DSC Arminia BielefeldSC Preußen Munster18/04/15 – 14:00
Arminia Bielefeld 2-1 SC Preußen Mün.
Schüco Arena
25.137 toeschouwers
3. Bundesliga

Zo heel af en toe hebben wij ook wel eens een weekje vrij nodig. Zo gebeurde het afgelopen week dat er geen verslag van ons online kwam. Jullie zullen het vast niet verwachten, maar wij hebben ook een familie en de daarbij behorende verplichten.
Een week later gaan wij uiteraard vrolijk verder waar we gebleven zijn.

Na twee weken terug een bezoekje gebracht te hebben aan MSV Duisburg en vooral aan de gasten uit Rostock trekken wij wederom oostwaarts. Ditmaal zoeken wij het een stukje noordelijker, waar in Bielefeld de derby tussen Arminia en Preussen zich afspeelt.
We stappen op de zaterdag vroeg in de auto en rijden een roteind richting Bielefeld.

Wij parkeren de auto eigenlijk vlak voor het uitvak. Dit kwam voornamelijk vanwege een falende TomTom, hierdoor zetten wij de auto maar ergens neer. Gelukkig blijkt dit een geniale zet te zijn, zeker aangezien ons asociaal parkeergedrag niet beboet wordt door Die Polizei. Met vijf minuutjes lopen arriveren wij bij het stadion. Nu alleen onze tickets nog ophalen.

Dit bleek moeilijker dan gedacht. Na een kwartiertje zoeken lukt het dan toch. In een hokje waar wij met z’n tweëen nog niet eens in paste liggen onze kaarten keurig klaar.
We zetten vlug een krabbel en lopen richting de Nord-West ingang om niks te missen.
Bij het binnentreden van deze arena komen wij erachter dat wij de enige tribune in het zonnetje hebben. De jas gaat uit, we ploffen achterover en zijn klaar voor 90 minuten derbyspiel.

Dat de gasten uit Münster op voorsprong komen, werd vooraf misschien niet verwacht, maar is volkomen logisch als je het spelbeeld zag. DSC kan thuis het kampioenschap nagenoeg binnenslepen wanneer directe belager Holstein Kiel een misstap begaat tegen Stuttgart. Echter lijkt de angst er goed in te zitten bij de thuisclub en ze worden totaal overlopen.
Piossek omzeilt na het nodige geklungel de defensie en vervolgens ook de keeper en schuift van een meter of twee de bal tamelijk eenvoudig in het doel. Vanwege ons uitstekend bevallen bezoekje aan Münster iets meer dan een jaar geleden gunnen wij het de gasten ook wel.

Voor de rest is de authentieke Duitse sfeer het vermelden waard. Al een uur voor de wedstrijd schalt het door het stadion heen, van beide kanten. Arminia staat als één massief blok achter hun ploeg, om zo snel mogelijk die Dritte Liga te verlaten.
De gasten geven ook 90 minuten lang gas, al komen ze niet boven Arminia uit als het een beetje aanzet. Wel krijgt Preußen het voor elkaar om een aantal stewards boos te krijgen, iets dat wij graag zien.

Na de rust zien wij een herboren DSC Arminia Bielefeld op het veld staan. In de hoop op een extase vanwege de promotie die bereikt kan worden zijn we toch maar voor Bielefeld vandaag. Vanuit een corner kopt Junglas de gelijkmaker binnen, tot grote vreugde van zo’n 24.000 van de aanwezige toeschouwers.
Later in de tweede helft maakt Börner met het nodige geluk de winnende treffer.

De voorsprong word niet meer uit handen gegeven.
Na het laatste fluitsignaal barst een feest los alsof het kampioenschap al binnen is. Ondanks dat naaste belager Kiel inderdaad puntenverlies heeft geleden is het nog steeds niet zo ver. Als Bielefeld blijft spelen zoals vandaag hebben wij er nog een hard hoofd in of het ook daadwerkelijk gaat lukken.

We staan niet al te lang stil bij wat er allemaal gebeurd, wij hebben nog een wedstrijd te bekijken. Pal bij de uitgang zien wij hoe een gemaskerde Bielefelders een uitsupporter, die op de thuisvakken zat, van zijn SCP-shirt ontdoen. Hebben ze weer wat om af te branden bij de volgende derby.
Wij lopen door en stappen de auto in. Op naar Gemert, waar ons een zondagpot op zaterdag te wachten staat.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.