18/04/15 VV Gemert 1-2 RKSV UDI’19

VV GemertUDI'1918/04/15 – 19:30
VV Gemert 1-2 RKSV UDI’19
Sportpark Molenbroek
± 1.000 toeschouwers
Zondag Hoofdklasse B

Na een mooie derby in Bielefeld zetten wij flink de pas er in. We gaan richting Gemert, waar een topwedstrijd in de zondag hoofdklasse B te wachten staat.
Omdat onze TomTom aangeeft dat wij niet op tijd gaan komen schieten we toch lichtelijk in de stress. Op de Deutsche Autobahn trappen wij het gaspedaal extra hard in en kunnen ons al snel een comfortabele marge toerekenen.
Even overwegen wij om niet te gaan, vanwege zo’n twintig dames die het benzinestation binnen denderen vlakbij de Nederlandse grens en vragen ons mee te gaan met het vrijgezellenfeestje. Al snel komen we weer bij zinnen en rijden linea recta richting Gemert.

Met nog tien minuten voor de aftrap bemachtigen wij achtereenvolgens onze kaarten, een sjaal en ons avondeten. Met friet en een kipcorn in de hand schieten wij een paar plaatjes van het onverwacht hoge aantal supporters.
De thuisploeg kan zichzelf een dienst bewijzen door naaste belager UDI’19 te verslaan. De gasten staan op de vierde plek, maar kunnen vandaag op gelijke hoogte punten komen met de koploper. TEC en Dongen wachten vol spanning af wat hun kansen zijn na vandaag.

De eerste minuten weerspiegelen nog redelijk hoe de stand erbij staat. Vervolgens zien wij, net als bij Bielefeld, een ploeg die niet weet om te gaan met de huidige stand.
UDI’19 deelt zo hier en daar alvast een speldenprikje uit, voornamelijk dankzij de uitblinkende flankspelers.
Na slecht ingrijpen is het aan Bart van Schijndel om het klassenverschil uit te drukken op het scorebord. De thuisploeg probeert met oneindig veel lange ballen de gasten in verlegenheid te brengen, zonder succes. Zo’n tien minuten voor rust is de eerste kans voor de thuisploeg eindelijk daar, maar Thijs van Pol schiet naast.

In de rust duiken we de Brabantse kantine in, om het grote PSV kampioen te zien worden. We zien Luuk de Jong nog net de 3-1 maken en keren daarna weer richting het veld. Dat PSV kampioen gaat worden staat vast. De koploper die wij zien bakt er momenteel vrij weinig van en wij verwachten dan ook dat Gemert geen kampioen wordt.
Bart van Schijndel zorgt ervoor dat wij ons bijna in ons pils verslikken. In die ene minuut die we missen blijkt dat wij weer een doelpunt gemist hebben.

De wedstrijd wordt alsmaar grimmiger. De plaatselijke VV compenseert de onmacht met agressie. Wel moeten wij zeggen dat dit zijn vruchten af werpt aangezien de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd komt.
Een dik kwartier na rust is het Thijs van Pol die de aansluitingstreffer maakt. De wedstrijd wordt alsmaar agressiever en de nodige rotschoppen komen tevoorschijn, maar de scheidsrechter vertikt het om sancties op te leggen.

UDI werkt alles wat ook maar in de buurt van de eigen zestien komt tegen de grond, maar de scheids weigert in te grijpen. Zelfs wij, als neutrale toeschouwer, staan met de handen in het haar waarom de beste man de bal niet eens een keer op 11 meter legt. Dat de scheidsrechter bij elk opstootje de twee daders geel mag/moet geven blijkt ook niet duidelijk te zijn.
UDI countert zich enkele malen vrolijk naar het Gemertse doel, maar faalt een keer of drie tamelijk vrij voor doelman Sven van Ommeren.

Vlak voor tijd lijkt Gemert loon na werken te krijgen na een overduidelijke overtreding in het strafschopgebied. Wederom durft de scheidsrechter het niet om de bal op de stip te leggen, tot ongeloof van de vele aanwezigen.
Na een sterk slotoffensief van Gemert te hebben overleefd mogen de gasten drie punten bijschrijven. De zwart-witten ploffen neer op het veld, zich realiserend wat ze uit handen hebben gegeven.

VV Gemert verliest vandaag, wat totaal niet nodig was geweest als in de eerste helft dezelfde inzet en strijd was geleverd die in de tweede helft (na de 0-2) wel opeens tentoon kon worden gespreid.
Over een scheidsrechter kan je zeggen wat je wilt maar een echte kampioen moet ook zonder scheidsrechter kunnen winnen. Gemert verliest vandaag niet zozeer van UDI, dat in ieder geval voor een dag bovenaan staat, maar vooral van zichzelf.
Een dag later blijkt dat Dongen en TEC allebei geen fout maken en zo smaakt de appel nog zuurder. De koploper van de Zondag Hoofdklasse B staat uit het niets weer vierde en zo blijkt deze competitie een ongekend spannende ontknoping tegemoet te gaan. De nummer vijf; Blauw-Geel, heeft slechts drie punten minder dan de nieuwe koploper; VV Dongen.
Wij hebben weer een terugreis van 1,5 uur voor de boeg maar na twee leuke en enerverende wedstrijden vandaag nemen wij dit graag voor lief.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.