14/05/15 K. Lierse SK 1-0 Club Brugge KV (n.v.)

K. Lierse SKClub Brugge14/05/15 – 15:00
K. Lierse SK 1-0 Club Brugge KV (n.v.)
Freethiel-Stadion
± 1.200 toeschouwers
Beker van België Vrouwen

Al een aantal jaar kijken wij overal en nergens voetbalwedstrijden. Het wordt steeds lastiger om nog ergens een primeur te vinden, maar vandaag lukt het ons wederom.
Waar wij eerder de bekerfinale van België bekeken doen we dat vandaag gewoon nog een keer. Anderhalve maand terug zagen wij Club Brugge zegevieren in de bekerfinale van België. Vandaag zien wij Club Brugge nogmaals, ditmaal speelt de vrouwenafdeling haar finale.

Op uitnodiging van vrienden uit Brugge stappen wij in de trein om dit spektakel van dichtbij mee te maken. Na een vlotte rit komen wij aan in Beveren. Het stadion van Waasland-Beveren is het decor van de finale.
Nog voordat we het perron af zijn zien we al een kroeg met het nodige blauw-zwart.
Dit is voor ons genoeg rede om maar eens te gaan buurten en vanaf dat moment vloeien de pinten rijkelijk. Na een uurtje komt een grote groep Lierse-supporters de kroeg in, alles blijft gemoedelijk.

Na een uur of twee zetten we te voet koers richting het stadion. Tegen de tijd dat we de parkeerplaats oplopen merken we dat er toch meer man op af komt dan verwacht. We laten ons e-ticket zien aan meneer de steward en betreden de tribune. We zijn uiterst benieuwd naar het niveau dat we te zien gaan krijgen.

De wedstrijd vangt aan en de North Fanatics geven een goede pyro show. Waar de Lierse supporters zich beperken tot klappen bij een leuke actie, laten de North Fanatics zich vocaal ook goed horen.
Wanneer we ons enigszins proberen te concentreren op de wedstrijd merken we dat het voetbal niet goed is. Lierse is licht aan de overhand in de eerste helft maar de grootste kansen zijn voor Brugge. Demeyere, Coryn en Leynen krijgen het niet voor elkaar om de Lierse doelvrouw te passeren.

In de tweede helft zet Lierse het overwicht ook om in kansen.
Vanhaevermaet krijgt het echter keer op keer niet voor elkaar om Senaeve te passeren. De wedstrijd koerst op een verlenging af aangezien de twee ploegen een gelijke strijd leveren. Vlak voor tijd krijgt Haesebroek nog een grote kans, maar haar poging verdwijnt net naast het doel van Lierse.

In de verlenging krijgt Brugge voor het eerst het beste van het spel. Echter is het Vanhaevermaet die profiteert van het door stuiteren van de bal. In de 11e minuut van de verlenging is het raak en hiermee winnen de Lierse vrouwen de eerste prijs uit het bestaan.
voor Club Brugge is deze nederlaag extra zuur. Het was de allerlaatste wedstrijd ooit van de Brugse vrouwenformatie want de stekker gaat er uit na dit seizoen.
De vrouwen bedanken de in grote getalen opgedaagde Brugse supporters en keren richting de kleedkamer.

Voor ons is dit het teken ook om te vertrekken. We lopen richting de trein en komen met wederom een vlotte reis rond 9 uur thuis aan. Voor een keertje was het leuk, maar (hoe fout het ook klinkt) wij kijken toch echt liever naar 22 mannen.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.