29/08/15 VfB Stuttgart 1-4 Eintracht Frankfurt

VFB Stuttgart 2Eintracht Frankfurt29/08/15 – 15:30
VfB Stuttgart 1-4 Eintracht Frankfurt
Mercedes-Benz-Arena
49.327 toeschouwers
Bundesliga

In de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen is Eintracht Frankfurt de tegenstander van VfB Stuttgart. De thuisploeg heeft met een 1-3 nederlaag tegen FC Köln en een 3-2 nederlaag tegen HSV een abominabele seizoenstart en moet snel punten gaan pakken om niet weer tegen degradatie te hoeven gaan voetballen.
De vijfvoudig landskampioen speelde sinds 1912 slecht drie seizoenen niet op het hoogste niveau, maar na een 14e en 15e plek de afgelopen seizoenen komt een degradatie steeds dichterbij voor Die Schwaben.

Tegenstander Eintracht heeft met een nederlaag en een gelijkspel tegen Augsburg en niet heel veel betere seizoenstart en ook de cijfers spreken in het voordeel van de thuisploeg; de laatste overwinning van Eintracht in de Mercedes-Benz-Arena dateert alweer van oktober 2010.

Op deze snikhete dag nemen we plaats op de Cannstatter Curve, bij ultra’s Commando Cannstatt. Dit heeft logischerwijs een nadelig effect voor de foto’s maar het sfeertje zat er goed in.
Het raakt zelfs nog meer verhit als de fans van Eintracht geen respect tonen bij de herdenking van een overledene aan Stuttgart-zijde.

Al binnen de minuut komen de gasten gevaarlijk voor de goal van Tyton. Maar de bal gaat er niet in. Tien minuten later is het wel raak voor de gasten. Hloušek gaat in de fout en werkt de bal binnen in eigen goal.
Vervolgens gaat Stuttgart aanvallen en het creëert ook voldoende kansen. Het is vooral aan Harnik te wijten dat het ruim een half uur duurde voor de gelijkmaker viel. De rechterspits van Stuttgart kreeg in de hele wedstrijd zeker drie of vier 100% kansen maar slaagde erin deze keer op keer te verpesten.
Uiteindelijk is het in de dertigste minuut Didavi die de ausgleich op de borden zet.

Na deze gelijkmaker begon de grote Luc Castaignos-show. Eerst scoort hij de 1-2, vlak voor rust.
Na rust gaat de Nederlander vrolijk verder. Met bijna zeventig minuten op de klok breekt het door de Stuttgartse defensie heen om vervolgens neer te worden gehaald door Tyton. De Poolse doelman moet dit met rood bekopen en de strafschop die erop volgt betekend de 1-3. Doelpuntenmaker is Seferović.
De wedstrijd is dan gespeeld. Stuttgart gelooft er, met een 1-3 achterstand en een man minder, niet meer in en Frankfurt vindt het allemaal wel welletjes. Vlak voor tijd komt toch weer Castaignos in beeld als hij de 1-4 nog tegen de touwen werkt.

Stuttgart wordt vernederd in eigen huis en moet zich heel snel zien te herpakken om niet weer in degradatiegevaar te komen. Wij duiken nog een paar uurtjes de stad in met een paar man van Commando Cannstatt. Na een paar flinke Duitse biertjes is het tijd om ons hotel op te zoeken. Morgen naar de tweede club van Frankfurt; FSV.

——————————————————

Graag vragen wij via deze weg jullie aandacht voor de petitie tegen de beloftenteams in de Jupiler League en daarmee tegen de competitievervalsing.
Teken de petitie op: www.stopdebeloften.nu

——————————————————

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.