30/08/15 FSV Frankfurt 1-0 FC St. Pauli

FSV FrankfurtFC St. Pauli30/08/15 – 13:30
FSV Frankfurt 1-0 FC St. Pauli
Frankfurter Volksbank Stadion
10.217 toeschouwers
2. Bundesliga

Terwijl het kwik rap oploopt vertrekken wij vanuit Stuttgart richting Frankfurt. De tweede club uit deze gigantische stad ontvangt in eigen Volksbank Stadion het wereldberoemde St. Pauli. De reputatie van de gasten wordt enorm gehypet en het voor ons de eerste keer om ze eens met eigen ogen te aanschouwen.

De in 1899 opgerichte club speelde tussen 1902 en 1962 onafgebroken in de hoogste Duitse klasse. 1962 was tevens ook de laatste keer dat de Bornerheimer Jungs op het hoogste niveau acteerden. In tegenstelling tot veel andere clubs heeft de club haar naam nog nooit gewijzigd en is ook nooit met een andere club gefuseerd. 100% Authentiek dus, we like.

Het grotendeels onoverdekte Frankfurter Volksbank Stadion was voor deze clash nagenoeg uitverkocht. Van de 10.300 plekken in het stadion waren er 10.217 bezet. Onoverdekt betekend overigens wel twee uur in de volle zon staan op deze historisch hete dag. De temperatuur loopt op naar 38 graden en naast de vele drinkpauzes voor de spelers was er gratis water beschikbaar op de tribunes en werden supporters verkoeld met brandslangen.

De wedstrijd begint goed. De gasten maken hun reputatie waar en pakken uit met een fraaie tifo en pyro.  De “ultra’s” van de thuisploeg zijn eigenlijk niet serieus te nemen. De slechtste sfeer die we tot nu toe in Duitsland gezien hebben (van de thuissupporters dan). Al kan het weer hier natuurlijk een flinke rol in hebben gespeeld.

Op het veld lijken beide ploegen in evenwicht. Er zijn kansen over en weer, maar gescoord wordt er niet in het eerste bedrijf.
Vlak na rust is het wel direct raak. Halimi zet met een absolute wereldgoal de thuisploeg op voorsprong. Een fraaie volley van buiten de zestien vliegt binnen.

Sankt Pauli gaat vervolgens aandringen maar echt in gevaar komt de voormalig ploeg van Tommy Beugelsdijk niet. De support van het uitvak blijft echter onverminderd goed en maken hun reputatie zeker waar. De hippies werden overigens vergezeld door een flinke afvaardiging van hun linkse vrienden van Schickeria. (Ultra’s Bayern München)

Frankfurt wint de wedstrijd uiteindelijk met 1-0 waar een gelijkspel misschien wel verdient was geweest. Wij gaan snel op zoek naar wat verkoeling en een schaduwplek om vervolgens richting onze auto te gaan. Deze was na een paar zonuurtjes omgetoverd tot sauna op wielen maar uiteindelijk verloopt de terugreis vlot en keren we laat in de avond terug in Rotterdam.

——————————————————

Graag vragen wij via deze weg jullie aandacht voor de petitie tegen de beloftenteams in de Jupiler League en daarmee tegen de competitievervalsing.
Teken de petitie op: www.stopdebeloften.nu

——————————————————

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.