03/10/15 SteDoCo 2-2 FC Lisse

SteDoCoFC Lisse03/10/15 – 15:00
SteDoCo 2-2 FC Lisse
Sportpark SteDoCo
± 300 Toeschouwers
Topklasse Zaterdag

Voordat wij schrijven over deze wedstrijd lijkt ons het wel zo gepast om nog even onze excuses te maken aan onze trouwe volgers. Dankzij onvoorziene omstandigheden blijft onze site in de maand september akelig stil. Om nou te zeggen dat we de weg omhoog weer in zetten met een klapper  op hoog niveau is nou ook niet het geval. Maar goed, het begin is er.

Dat wij dit weekend ons alweer op de velden begaven was een onverwacht positieve wending aan onze situatie. Hierdoor hadden wij ook geen enkele voorbereiding getroffen voor een mooie wedstrijd.
Zo wilt het geval dat wij gaan buurten bij SteDoCo; Een vereniging die tamelijk dicht bij ons thuisfront ligt maar nooit een hoog plekje op ons lijstje met te bezoeken clubs heeft weten te bemachtigen. Zonder ook maar enige logische rede besluiten wij maar eens te gaan buurten in Hoornaar, waar de plaatselijke trots speelt tegen Lisse.

SteDoCo beleeft haar debuutseizoen in de Topklasse na vijf promoties in de afgelopen negen jaar. Erg florissant gaat het nog niet. Nog geen één potje werd gewonnen en er staan slechts twee puntjes op de balans van de ploeg uit Hoornaar. FC Lisse, toch een vast waarde in de Topklasse, doet het met één overwinning en twee gelijke spelen niet veel beter.

Doordat vandaag ook de 103e Landelijke Fokveedag in Hoornaar wordt gehouden komen we maar net op tijd bij het sportpark aan. Met slecht luttele minuten tot de aftrap lopen we het sportpark op en voorzien onszelf snel van het nodige vocht.
Hierdoor missen wij de eerste tien minuten van de wedstrijd aangezien de kantine gericht is richting het hoofdveld, waar het eerste elftal niet meer speelt.
We blijken de openingswedstrijd te pakken te hebben van een veld waar alleen kunst-koeien zouden kunnen grazen. Hebben we toch nog een primeur te pakken, hoezee!

Na ongeveer 10 minuten begeven wij ons naar het veld en zien dat Lisse het betere van het spel heeft tegen de nummer 16 van de Topklasse. De keeper laat er geen gras over groeien (wat letterlijk gezien niet kan vanwege dat kunstgras) en gilt het halve veld over dat SteDoCo er geen hout van kan. De keeper schat zijn kansen goed in aangezien het nog geen tien minuten later 0-2 staat dankzij Niels Buijs en Guido Pauw.

Dat Lisse er eveneens geen hout van kan laten ze een kwartier later blijken wanneer SteDoCo de aansluitingstreffer aan mag tekenen. De complete defensie schuttert, inclusief doelman Mark de Vries, en zo is het opeens weer een wedstrijd.

Het rustsignaal is voor ons het teken om weer eens een sjaaltje te bemachtigen. Hierin worden wij zeer beleefd geholpen. De beste meneer keek niet eens heel raar op dat we twee sjaals van de plaatselijke trots wilden hebben.

Na rust zijn de rollen compleet omgekeerd. SteDoCo heeft het betere van het spel, al countert Lisse er af en toe vrolijk op los. Een kwartier voor tijd krijgt de thuisploeg eindelijk loon na werken als Coen van der Waal de bal van randje zestien perfect in de kruising krult. Er lonken zelfs kansen tot meer, maar Lisse houdt stand en keert met een (onverdiend?) punt terug naar de Bollenstreek.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.