10/10/15 VV Spijkenisse 3-1 VV Haaglandia

VV Spijkenissevv Haaglandia10/10/15 – 14:30
VV Spijkenisse 3–1 VV Haaglandia
Sportpark Jaap Riedijk
± 600 Toeschouwers
Hoofdklasse B Zaterdag

De laatste enigszins warme zaterdag van 2015 grijpen wij aan om nog maar eens te gaan buurten bij Spijkenisse. Net als vorige week bij SteDoCo kunnen we ervan spreken dat ze geen spraakmakende derby hebben en we er toch maar eens langs moeten. Haaglandia komt op bezoek en aangezien het nog vijfenhalf uur duurt voordat de hoofdwedstrijd van vandaag aftrapt staan we wederom in het kader “We hebben toch niets beters te doen” langs de lijn.

Na een tocht dwars door het verschrikkelijk industriële Spijkenisse arriveren we precies op tijd op het sportpark. Precies op het moment dat de spelers het veld op komen arriveren wij langs de lijn. Met een aangenaam zonnetje op ons hoofd aanschouwen wij dat Spijkenisse beter is dan de promovendus. Ook gunnen wij de keeper van Haaglandia al snel een blunder vanwege overmatig schreeuwen tegen zijn spelers terwijl hij zelf nou ook niet echt de kwaliteiten van Courtois of De Gea bezit.

Ondanks een duidelijk overwicht van Spijkenisse gaat de eerste helft zonder treffers voorbij. In de rust lopen wij een stuk richting de kantine en onze sjaals waren binnen een mum van tijd gevonden.
De andere bezigheid was het uitzoeken van de volgende plaats van bestemming. Dat we naar Namen willen weten we al, maar waar het stadion zich bevind blijft lang onduidelijk.
Na verscheidene pogingen is het ons dan toch gelukt en keren wij terug voor de tweede helft. Sergino van Alex-Dongen begroet onze wederkomst met het openen van de score, iets waar niets op af te dingen is.
Niet heel veel later maakt Kamal Boekhari de voorsprong van Spijkenisse ongedaan. Hij rond koelbloedig af en ondanks dat er niets op het doelpunt aan te merken is, had hij nooit mogen vallen.

De beste meneer van Haaglandia liet in de eerste helft zijn temperament gelden door de linksachter van Spijkenisse (meermaals) na te trappen en de hele tijd te schelden op van alles en nog wat. Als wij met zo’n fluoriderend geel shirt op het veld hadden gestaan had hij na 15 minuten al mogen gaan douchen.

Gelukkig is het wederom Sergino van Alex-Dongen die het net weet te vinden met een schot in de verre hoek, waar de keeper van de gasten niet vrijuit lijkt te gaan. De gasten beginnen aan het slotoffensief. Het is echter de doelman van de gasten die de wedstrijd negatief beslist. Henk Selier speelt de bal kinderlijk in de voeten van Marvin van der Pluijm. Hij benut dit buitenkansje en rond tergend langzaam af, harder was ook niet nodig aangezien het doel leeg was.

Niet veel later is het afgelopen en rennen wij richting onze Ferrari. Op naar Namen, waar na de 4e klasse in Nederland nu een pot in de 4e klasse van België te wachten staat.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.