14/09/19 VVV-Venlo 2-1 FC Groningen

14/09/19 – 19:45
VVV-Venlo 2-1 FC Groningen
Covebo Stadion – De Koel –
6.265 toeschouwers
Eredivisie

Na onze ietwat tamme derby in Keulen realiseren wij ons dat het tijdstip waarop deze wedstrijd werd gespeeld eigenlijk best wel ideaal is voor een dubbeltje. Enthousiast als we zijn speuren wij de speelschema’s af en komen we tot de conclusie dat er twee opties zijn waar we letterlijk langs rijden. De eerste is VVV VenloFC Groningen en de tweede optie is PSVVitesse. We besluiten bij Venlo maar meteen af te slaan en mochten we onverhoopt niet binnen kunnen komen rijden we door naar Eindhoven. Uiteraard blijken de Limburgers maar weer eens uiterst gastvrij te zijn en worden we vriendelijk onthaalt bij het ticket office. Groningen thuis staat nou niet bekend als een kraker van jewelste, maar ergens verheugen wij ons er toch op. Het kan tenslotte alleen maar meevallen.

Het blijkt inderdaad alles mee te vallen. Het bier is goed, de sfeer is goed en de wedstrijd is nog eens leuk om te kijken ook. Tel hierbij het lekkere sfeertje op dat het stadion in Venlo sowieso al biedt en zo hebben wij een prima avond. Ook de gasten uit Groningen verrassen ons in positieve zin. Eerst een tifo die het hele uitvak in beslag neemt en verder laten ze zich ook goed horen. Binnen het kwartier is de 0-0 ook al van het bord dankzij de van Wolfsburg gehuurde John Yeboah.

Waar het tijdens onze eerste wedstrijd van vandaag bol stond van spanning, is er in Venlo een bijzonder gemoedelijke sfeer. De uitslag van deze wedstrijd lijkt van ondergeschikt belang te zijn, iedereen is gewoon lekker een wedstrijdje aan het kijken. Dat Ajdin Hrustic vlak voor rust op fantastische manier de gelijkmaker maakt, kan dan ook alleen maar met applaus ontvangen worden.

In de tweede helft kan de wedstrijd alle kanten op. Zowel VVV als Groningen gaan voor de overwinning en krijgen hier allebei ook de mogelijkheden toe. Uiteindelijk is het VVV dat aan het langste eind zal trekken. Een paar minuten voor het einde maakt Evert Linthorst de bevrijdende treffer en zo blijven de punten vandaag, na een enerverende wedstrijd, in Venlo.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.