24/09/19 ASWH 5-1 SV TEC

24/09/19 – 20:00
ASWH 5-1 SV TEC
Sportpark Schildman
± 100 toeschouwers
2e voorronde KNVB Beker

Op een regenachtige dinsdagavond is het weer eens tijd voor een ouderwets potje bekervoetbal. We duiken voor de zoveelste keer de bus in richting Hendrik-Ido-Ambacht, waar vandaag competitiegenoot TEC uit Tiel te gast is. Het is nog niet eens ontzettend koud, maar de regenbuien zorgen ervoor dat het bijzonder fris aanvoelt. We duiken snel nog even de kantine in voor de nodige versnaperingen, om vervolgens dapper plaats te nemen op de balustrade, waar de regen helaas precies in waait.

De wedstrijd begint voor ASWH niet al te best. De gasten zetten bijzonder hoog druk en de Ambachters weten zich hier zelden onder uit te voetballen. Het duurt tot de 24e minuut totdat de gasten dit ook uiten in de score. Massimo Hoogerwerf krult de bal heerlijk in de verre hoek en zo zien wij dit seizoen de bekercampagne bijzonder somber in. Gelukkig begaat TEC een kapitale fout door zich direct na de openingstreffer terug te trekken en zo mag ASWH zich in de wedstrijd voetballen. Met nog tien minuten te gaan tot de rust krijgen ‘we’ een vrije trap, welke ook keurig in de verre hoek wordt gekruld door Nick Slotboom. Geheel tegen de verhouding in, maar daar hoor je ons natuurlijk niet over.

Na rust staat er een herboren team op het veld. Onder leiding van de ongrijpbare Ismael Yildirim valt alles opeens op zijn plaats. Veel toeschouwers zaten nog in de kantine op het moment dat de 2-1 beheerst wordt binnengeschoten door Jesper van den Bosch. Op basis van de tweede helft absoluut verdient.

Nu zijn het de gasten die totaal niet meer aan voetballen toe komen en ASWH benut ongeveer iedere kans die het krijgt. Sam van de Kreeke (tweemaal) en Roy van ’t Hoog strooien nog wat extra zout in de wonden en zo staat er aan het eind van de tweede helft een keurige 5-1 op het bord.

ASWH kwalificeert zich hiermee voor met bekertoernooi, waarin SV Spakenburg de eerste tegenstander zal gaan worden.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.