19/02/22 KOSC Wijgmaal 0-1 K. Londerzeel SK

19/02/22 – 19:30
KOSC Wijgmaal 0-1 K. Londerzeel SK
Complex Pastoor Bellonstraat
± 150 toeschouwers
2e Klasse Amateurs VFV B

Twee weken na ons avontuur bij Racing Gent is het wederom tijd om af te zakken naar onze zuiderburen. Op hetzelfde niveau als vorige week staat vandaag het treffen tussen Olympia Wijgmaal en Londerzeel op het programma.
De geschiedenis van Olympia Wijgmaal gaat terug tot voor de eerste wereldoorlog, waar onder leiding van de pastoor op zondagmiddag gevoetbald werd met de lokale jeugd. Pas in 1928 schreef Olympia Wijgmaal zich echter in bij de KBVB. De club is in haar bestaan voornamelijk actief in de provinciale en lagere nationale reeksen.

Ook dit seizoen bungelt “Den Olympia” weer rond de degradatiestreep. De laatste overwinning dateert inmiddels uit november en de afgelopen vijf wedstrijden werden allemaal verloren. Met Londerzeel komt er weliswaar een subtopper op bezoek, maar ook zij hebben de afgelopen vier wedstrijden niet weten te winnen.
Met dergelijke voorinformatie kan de wedstrijd eigenlijk alleen maar meevallen, maar dat deed het niet. Het weer was bar en boos dus we vluchten, net als vorige week, linearecta de kantine in. Hier is komen we in een typische, ouderwetse Belgische kantine terecht, waarin we ons enkele tientallen jaren terug in de tijd wanen. Gelukkig staat de kachel wel op volle kracht te horren, dus we hebben het al snel aangenaam warm.

Tussen de van het raam afglijdende regendruppels door vangen we het één en ander op van wat er op het veld gebeurd en daardoor zakt de behoefte om naar buiten te gaan nog verder weg. Het niveau is wederom niet om over naar huis te schrijven en in onze beroemde glazen bol zien wij langzaamaan een 0-0 naar voren komen.
Gelukkig blijft dat lot ons bespaard. Met nog zo’n 25 minuten op de klok valt, toch redelijk uit het niets, de 0-1 voor de bezoekers. Meteen is ook wel duidelijk dat ze daarmee de winst gaan pakken want Wijgmaal weet niet gevaarlijk te worden. Op een kletsnat veld in Wijgmaal pakt Londerzeel dus de drie punten mee en sluit daarmee weer aan bij de bovenste vijf plekken, welke recht geven op play-offs voor promotie.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.