05/02/22 KRC Gent 0-2 KRC Harelbeke

05/02/22 – 19:30
KRC Gent 0-2 KRC Harelbeke
PGB-Stadion
± 100 toeschouwers
2e Klasse Amateurs VFV A

Met de derby in Hasselt kwam er halverwege december opnieuw een abrupt eind het voetbaljaar. Omikron kwam aanwaaien en zorgde weer voor totale paniek bij de diverse landsbesturen. Van alles ging weer op slot en uiteraard pakken ze het voetbal dan ook mee. Gelukkig bleek Omikron niet zo’n kwaaie jongen en bleef het beperkt tot een schamele zes weken. Begin februari beginnen we wederom vol frisse moed aan herstart nummer zoveel.

We besluiten ons jaar af te trappen in Gent, niet per se onze favoriete stad. Bij KRC Gent, ook een niet erg aansprekende club. Toch is dat wel een beetje de periode waarin we nu zitten. De echte leuke potjes laten we nog even links liggen omdat we daar, met alle geldende restricties, waarschijnlijk maar een halve beleving krijgen. Hierdoor wijken we uit naar clubs waar we altijd nog naar toe moesten, maar nooit de prioriteit hadden. Zoiets als KRC Gent dus.

KRC Gent is opgericht op 1 april 1899 en is de trotse eigenaar van stamnummer 11. Wat wil zeggen dat het één van de oudste verenigingen het land is. Toch heeft de club over de jaren FC Heirnis Gent, KVV Standaard Meulestede en KFC Oostakker moeten opslokken in diverse fusies om haar voortbestaan te waarborgen. De club is dan ook de afgelopen 120 jaar bekend geweest onder de namen Racing Club de Gand, Royal Racing Club de Gand, Royal Racing Club Heirnis Gent, Royal Racing Club Gent, Royal Racing Club Gent-Zeehaven, Koninklijke Racing Club Gent-Zeehaven en nu Koninklijke Racing Club Gent.

In Gent stond vandaag de zelfverklaarde “Ratten-derby” op het programma. Geografisch is dit in niks een derby, maar beide clubs hanteren Ratten / Ratjes als hun bijnaam. Vooral Gent probeerde dit commercieel uit te melken, maar is hier, zo bleek, uitermate slecht in geslaagd. De opkomst is zeer schaars en ook van enige vorm van beleving is geen sprake. Nouja, op vier schreeuwende huisvaders/-moeders uit Harelbeke na dan. Voor hun is Harelbeke hun “only sunshine” en maakt het hun “happy, when skies are grey.” Vrij bedroevend leven heb je dan.

Over vrij bedroevend gesproken: het voetbal. Beide ploegen zijn geen hoogvlieger en dat hadden wij vanachter het glas van de kantine al verdacht snel in de gaten. Buiten was het namelijk stervenskoud en waaide het, voor de verandering, vrij stevig.
Harelbeke had voor de winterstop een vrij aardige serie neergezet, waarmee het zichzelf voorlopig uit de gevarenzonde heeft gespeeld. Voor Gent is de dreiging van degradatie er nog wel en is dan ook de underdog deze wedstrijd. In een kansarme wedstrijd, die extra woorden niet waard is, wint Harelbeke met 0-2. KRC Gent is niet per se de mindere op het veld, maar weet gewoon geen kansen te creëren en heeft hiermee een valse start van 2022.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.