18/12/21 K. Sporting Hasselt 2-2 RC Hades

18/12/21 – 20:00
K. Sporting Hasselt 2-2 RC Hades
Stedelijk Sportstadion Hasselt
± 500 toeschouwers
2e Klasse Amateurs VFV B

Zo vlak voor dat alles ook in België in lockdown lijkt te gaan, schieten wij nog even snel de grens over om nog een wedstrijd te kijken. In Nederland is dit al weer even verboden, maar onze zuiderburen voetballen nog met toeschouwers. Eerder dit jaar zagen wij de derby tussen Hades en Sporting Hasselt en vandaag gaan wij deze derby eens vanuit het stadion van Sporting Hasselt ervaren.

We duiken de grens over en melden ons met nog een half uurtje te gaan aan de poorten van het Stedelijk Sportstadion in Hasselt. Helaas voor ons is het de verkeerde poort en ondervinden we nog een aardige zoektocht om ons bij een ingang te melden die wel open is vandaag. Met nog tien minuten voor de aftrap is het dan zo ver. Echter komen wij te laat het terrein op vanwege een controle op Covidsafe, de Belgische equivalent van de Coronacheck-app.

Gelukkig zijn we wel net op tijd binnen om de openingstreffer van Sporting te zien. We zien de bal echt met ons eerste aanblik op het sportpark binnenvliegen en vallen zo meteen met de neus in de boter. We besluiten een paar biertjes te halen en lopen alleen nog even langs het toilet, welke duidelijk al een tijdje overstroomt was. De details van deze onderneming zullen we jullie besparen. Eenmaal teruggekeerd krijgen we gewoon doodleuk flesjes Jupiler in onze handen geduwd als we de biertjes halen (wederom met die achterlijke jetons). Met flesjes langs de lijn staan bij een voetbalwedstrijd is schier onmogelijk in Nederland, op welk niveau dan ook. De Belgen bij Sporting Hasselt bewijzen dat dit eigenlijk allemaal geen enkel probleem hoeft te zijn.

Het is eigenlijk de gehele eerste helft eenrichtingsverkeer en het is dan ook niet verbazend dat er voor rust nog eentje bij wordt geprikt. Wel schiet de thuisploeg zichzelf nog in de voet door in de tussentijd Hades nog een treffer te gunnen via een eigen goal. De gasten hebben verder geen schot op doel gehad en mogen blij zijn dat met slechts een 2-1 achterstand de rust wordt gehaald.

Na rust is er van goed voetbal totaal geen sprake meer en wordt het vooral een stuk harder. Op de tribune zit er inmiddels ook wat meer bier in en zo wordt toch ook allemaal wat sfeervoller, voornamelijk aan de kant van Sporting. Ook wordt er zo af en toe wat vuurwerk tegenaan gegooid en zo voelt deze wedstrijd niet aan als een wedstrijd op, toch echt, het vierde niveau van België.

Beide teams krijgen niet echt grote kansen, maar vlak voor tijd gaat het dan toch nog helemaal mis voor de thuisploeg. Vanaf een meter of 25 krult Marten een vrije trap de kruising in en zo laat Sporting Hasselt voor de tweede keer dit seizoen dure punten liggen tegen RC Hades, wat slechts 16e staat op de ranglijst.

Voor ons zit deze jaargang er helaas alweer op. Ondanks dit turbulente jaar kijken we er toch positief op terug. Op het moment van schrijven van dit verslag heeft inmiddels ook de Belgische regering besloten verder te spelen zonder publiek. We weten nog niet precies per wanneer en tot welk niveau, maar we zien het wel. Na de winterstop kan het dus helaas nog wel eens gaan duren alvorens wij weer eens langs de lijn mogen staan. Tot horens!

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!

Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.