04/12/21 AS Roma 0-3 Inter Milano

04/12/21 – 18:00
AS Roma 0-3 Inter Milano
Stadio Olimpico
51.185 toeschouwers
Serie A

Terwijl heel West-Europa weer rood kleurt op de Coronakaart en de toeschouwers weer uit het stadion verdwijnen is het in Italië nog vrijheid blijheid. In het land waar de Corona aan het begin van de pandemie welig tierde hebben ze de zaakjes, zonder rare maatregelen, prima onder controle. Er is een Green Pass verplicht bij evenementen en er geldt een mondkapjesplicht in alle openbare gelegenheden. Iedereen houdt zich hier keurig aan en dat heeft, vooralsnog, het gewenste effect.

We pakken onze koffers dus in en vertrekken richting Rome. Een land waar wij, verbazingwekkend genoeg, nog nooit geweest zijn en ook nog nooit een pot voetbal hebben gezien. AS Roma tegen Inter Milan is onze vuurdoop en dit belooft een mooie pot te worden. Er spelen de nodige Nederlanders bij beide teams. AS Roma draait een wisselvallig seizoen onder José Mourinho. Inter Milan is de huidige kampioen en speelt wederom mee in de top van de competitie. Het staat momenteel op een tweede plek, net achter stadsgenoot AC Milan en net voor Napoli en Atalanta.

We zijn ruim op tijd bij het Stadio Olimpico en dat is maar goed ook. We zijn wel wat gewent qua controles vanuit Buenos Aires, maar de Italianen kunnen er ook wat van. Vijf controles moesten we door voordat we het stadion konden betreden: eenmaal de Coronacontrole, tweemaal een fouillering en tweemaal een check op toegangsbewijs + identificatie. Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat. Een topper in de Serie A in een goed gevuld Stadio Olimpico. Enkel in de vakken waarvan de kaarten rond de €100 lagen blijven stoeltjes leeg. Ook Inter is met een groot uitvak ook massaal aanwezig.

De eerste teleurstelling volgt als de opstellingen bekend worden gemaakt. Van de drie Nederlanders zitten er twee niet eens bij de selectie. Bij Inter heeft Dumfries een basisplaats, maar De Vrij ontbreekt vanwege een blessure. Bij AS Roma zit Karsdrop (om voor ons onbekende redenen) niet bij de selectie.

In een sfeervol Olimpico lijkt Roma aan het begin goed mee te kunnen met Inter, maar dit veranderd snel. Na een kwartiertje voetballen komt Inter op opvallende wijze op voorsprong. Hakan Çalhanoglu neemt een corner en deze valt, zonder dat iemand de bal aanraakt, binnen.
Daarna gaat het hard. Inter snijdt door de Romeinse defensie als een warm mes door boter en stapelt kans op kans. Tien minuten na de 0-1 is het ex-Roma speler Edin Džeko die op aangeven van Çalhanoglu de 0-2 binnenschiet. Nog voor rust valt ook de 0-3. Denzel Dumfries kopt een voorzet van Bastoni binnen.

De wedstrijd is daarmee gespeeld. AS Roma kan op geen enkel moment gevaarlijk worden. Het gemis van aanvalsleider Tammy Abraham is te groot. Ondanks de kansloze nederlaag blijft het Stadio Olimpico sfeervol en blijven ze massaal achter de Romeinse ploeg staan. Aan de inzet ligt het dan ook niet, maar het kwaliteitsverschil is vandaag simpelweg te groot.

Volg ons op Twitter, like ons op Facebook en abonneer je op ons YouTube-kanaal, om op te hoogte te blijven van alle updates!


Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijdverslagen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.